het maandoverzicht : april

Hallo iedereen,

Alles ok met jullie ?

Ja, het jaar is alweer een maand ouder.  Niet te doen hoe de tijd toch vliegt hé ? Als kind kreeg ik van mijn grootmoeder regelmatig te horen dat de tijd steeds sneller gaat bij het ouder worden.  Ik reageerde toen altijd een beetje sceptisch.  Een uur is een uur, dacht ik dan altijd, dat duurt altijd even lang.  Nu blijkt dat ze toch wel ergens gelijk had.

De uren, dagen, weken, ja zelfs maanden lijken steeds sneller voorbij te gaan.

Ik lijk ook steeds meer tijd tekort te komen om alles te doen wat ik wil doen.  Bloggen, kookboeken uitpluizen, lezen (boeken én andere blogs), wandelen, fotograferen, koken, …  Ik heb gewoon niet genoeg vrije tijd ! En dan heb ik nog het geluk dat ik een job heb met veel vakantiedagen, waardoor ik weinig weken voltijds moet werken.  Ik vraag me echt af hoe mensen met 20 dagen verlof dat doen …

Maar goed, wat heb ik in april allemaal gedeeld …

Recepten

prei – gorgonzola pizza

rode linzenballetjes met Griekse pasta en limoen – basilicumsaus

open lasagna met courgette – ricottavulling en limoenroomsaus

gemarineerde gebakken halloumi met parelspelt en courgette

miso – kokos roomijs

erwtjespannenkoeken met courgette

Fotografie

Er was eindelijk ook nog eens tijd voor fotografie op de blog met deze blogpost :

Brakelbos en omgeving

 

Instagrammertjes

Op Instagram liet ik zien wat een prachtig schaduwspel onze plant in samenwerking met de zon kan spelen …

Onze allereerste poging tot moestuinieren (zelf tuinbonen kweken) kwam aan bod …

Ik deelde een exotisch snoepje dat ik af en toe eens maak …

Het was tijd voor een paar “oudjes”, prachtige zonsondergangen die een paar jaar geleden te bewonderen waren dankzij die vulkaan met die onuitspreekbare naam …

Het tot leven komen van onze tuin leverde ook een paar mooie beelden op …

Ons Frisky mocht natuurlijk absoluut niet ontbreken …

Ik trakteerde mezelf op prachtige tulpen (die het helaas niet lang hebben volgehouden) …

Er was een zeer kleurrijke herinnering aan Nieuwpoort (deze foto hangt nu trouwens uitvergroot in mijn bureau) …

En ik testte een nieuw magazine uit (nieuw voor mij dan toch) …

Uit eten

Het was in april ook nog eens tijd om te gaan eten in ons favoriete restaurant hier in de streek (Sint-Niklaas / Beveren), Salsifis.  Als je eens super lekker wil gaan eten in een gezellig restaurant waar je écht het gevoel hebt welkom te zijn, dan is dat the place to be.  Zelfs het sterrenrestaurant van de streek kan hier niet tegenop, naar mijn bescheiden mening.

We zijn hier al vele malen gaan eten en telkens weer werden we verrast door de gerechten.  De smaak is steeds top, de presentatie is steeds prachtig.  Telkens weer ben ik ronduit jaloers dat ik zo niet kan koken (alhoewel het dan natuurlijk niet zo leuk meer zou zijn om te gaan eten).  Hier bovenop wordt je dan ook nog supervriendelijk en spontaan bediend door de gastvrouw.  Dat zijn de factoren die voor mij van een restaurant een topper maken.

Kijken jullie even mee in onze borden ?

We startten met een uitgebreid assortiment aan hapjes, die al direct de toon zetten en deden verlangen naar meer :

Yep, dit waren nog maar de hapjes ! Niet te doen hé ?

Daarna vlogen we er echt in met deze asperges (uit de streek !) met mozzarella en een gebrand ei :

Gevolgd door deze nog lekkerder dorade met volkorenbulgur en gegrilde courgette :

Als hoofdgerecht stond er normaal gezien lam met erwtjes en dragon op het menu maar dat eet ik niet.  Ik hou niet van de smaak en ik zie lam liever schattig rondhuppelen in de wei.  Ik vroeg en kreeg zonder problemen een super lekker stukje vis als alternatief.

En dan … dan kwam het dessert ! Cheesecake zoals ik nog nooit gegeten heb met appel en zuringsorbet :

Als ik het had gedurfd ik had mijn bordje afgelikt.  Maar ik heb me ingehouden want ik wil daar nog binnen mogen om nog vele malen te gaan genieten ;-).

Wie dan nog een gaatje over heeft neemt een koffie of thee.  En dan niet zozeer voor de drank maar voor alle lekkers dat die drank vergezelt !

Ja, inderdaad, die eerste foto is niet scherp.  Ik trilde van de “goesting” denk ik ;-).

Tot slot krijg je bij de rekening nog een bolletje vers gedraaid ijs, dat de chef zelf naar je tafel brengt.

Pure verwennerij dus van begin tot einde !

Voor wie nu zin heeft gekregen om dit zelf ook eens mee te maken, klik hier voor hun website.

Om af te sluiten zou ik het tof vinden om jullie mening even te horen.  Ik wil immers een aantal rubriekjes toevoegen aan de maandelijkse nieuwsbrief, “film, boeken, muziek”, “genieten van de kleine dingen” en “in mijn keuken”.  Lijkt jullie dat wat ? Of zijn er andere zaken waar jullie graag wat meer over zouden te weten komen, waar jullie nieuwsgierig naar zijn ?

Zo, dat was het weer.  Ik wens jullie een prachtige maand mei waarin het hopelijk eindelijke lente wordt.

Tot volgende maand, groetjes,

Peggy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *