het maandoverzicht : februari

Hallo iedereen,

Februari is ook weeral zo goed als voorbij, zachtjes aan gaan we naar de lente.

Februari, dat is ook de maand waarin ik telkens een jaartje ouder mag worden … en dat op gepaste wijze mag vieren :-).  Straks meer daarover …

Vanaf deze maand komt er ook een nieuwe rubriek, Instagrammertjes.  Hier deel ik met jullie de foto’s die ik enkel op Instagram heb gedeeld, die dus niet op de blog zijn gekomen.  Omdat niet iedereen mij volgt via Instagram (of daar zelfs maar een profiel heeft) dacht ik dat dit wel leuk zou kunnen zijn.  Ons Frisky zal je in deze rubriek wel al eens zien passeren (tja, ik moet mijn reputatie van crazy cat lady toch in ere houden), maar ook foto’s van architectuur / natuur die mij aanspreken.

Maar eerst, tijd om te koken !

Recepten

pakketje van savooikool met gemarineerde vis

wrap met broccoli en linzen

pastinaak – basilicum kroketjes

havermout – quinoa – rode biet burger

“it’s a piece of cake” cake

bloemkool – rijstmelk soep met za’atar

Uit eten

Zoals dus gezegd, mocht ik deze maand een jaartje ouder worden.  Ik ben ondertussen 45 jaar jong (oud klinkt zo … OUD).  Een toch wel mooi getal dat dan ook gepast werd gevierd met een film di eik al weken wilde zien (A streetcat named Bob) én een etentje bij Nuance in Duffel.  Dit is een 2-sterren restaurant met subliem lekker eten en een gezellige sfeer.  Er is niets stijf aan dit restaurant, je zit er echt op je gemak en de ontvangst en bediening zijn super vriendelijk en relaxt.  Er hangt zelfs een foto van Marc Lagrange aan de muur.  Voor wie hem niet kent, dit was een fotograaf die een voorkeur had voor naaktfotografie, maar wel van de smaakvolle soort.  Maar toch verwacht je dat niet in zo’n restaurant hé ? Nu, het is helemaal niet storend hoor (vind ik persoonlijk toch).  Ja, het textiel op de foto is luchtig, zéér luchtig, ja, je ziet blote borsten maar de foto is gewoonweg prachtig en past in het interieur.

Maar goed, over naar het belangrijkste … het eten.  We kozen voor de 5 gangen-menu waarbij het ene lekkere gerecht door het andere nog lekkerdere (dat is geen woord, maar je weet wat ik bedoel hé) gerecht werd gevolgd.  Ik kreeg zelfs nog een extra dessertje voor mijn verjaardag, woehoe ;-).

Dus, zet je klaar, neem een zakdoekje bij de hand (voor die kwijl hé, voor die kwijl) en geniet nog even mee …

de hapjes (met oa tomaatjes met gepofte rijst, beignets van eend met rammenas en limoen)

hamaschi, yuzu, mierikswortel en dille

griet, bloemkool en pijnboompitten

antwerps rund, paddenstoelen, knoflook en peterselie met frietjes en een slaatje (wat veel eenvoudiger klinkt dan het was 😉 )

bergamot, lactose en eucalyptus (1ste dessert)

kers, chocolade en kardemom (2de dessert)

en dan speciaal voor mij, dit toppertje met avocado en banaan (als ik het had gedurfd, ik had het bordje af gelikt)

Fotografie

Ik heb deze maand ook nog eens wat aandacht besteed aan fotografie.  Vorige week deelde ik een reeks foto’s van de Kalmthoutse Heide, een prachtig stukje natuur.

Je kan de foto’s hier nog even bekijken.

Instagrammertjes

Deze maand postte ik deze foto, genomen tijdens een stadswandeling in Mechelen.  Dit soort foto’s, van oude, vervallen gebouwen zijn een beetje een verslaving van mij.

Ook deze foto werd gepost.  Dit is er eentje uit de oude doos.  Hij is genomen een aantal jaren geleden, als onderdeel van een werk voor de avondlessen fotografie.  De opdracht was meer dagelijkse dingen op een leuke manier te fotograferen.  Hier was het onderwerp dus het potlood en de gom, die ik fotografeerde met een tekening op de achtergrond.  Het figuurtje op de tekening ben ik trouwens.  Dat is toch duidelijk hé 😉 ?

En, last but not least, was er deze foto van mijn geboortekaartje.  Ik ben heel blij dat ik dat nog heb.  Jaren geleden belde een neef van mijn moeder dat hij dit had gevonden tussen oude papieren en of ik er interesse in had.  Tja … Ik vind dat echt een leuke herinnering, niet veel mensen kunnen zeggen dat ze dat nog hebben denk ik.  Het is ook zo anders dan de geboortekaartjes nu (ja, wat wil je nu Peggy, ’t is 45 jaar oud !).

Zo, dat was het voor deze maand.  Ik wens jullie een schitterende maand maart, met hopelijk al een beetje lentegevoel, en vooral veel kook- en eetplezier !

Groetjes,

Peggy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *