het maandoverzicht : juni

Hallo iedereen,

Juni is ook alweer voorbij …

De eerste helft van het jaar is zelfs ook alweer voorbij !

Een aantal onder jullie is mischien aan zijn / haar vakantie begonnen, of is toch al serieus aan het aftellen.  Zoals ik vorige maand vertelde, wij hebben er eind mei, begin juni al een dikke 2 weken vakantie op zitten.  Voor ons is het nu wachten tot begin oktober, wanneer we terug 2 weken vakantie hebben.

Nu voor jullie medelijden met mij beginnen krijgen, het aantal werkdagen in juli en augustus valt best goed mee voor mij.  Ik heb in die periode slechts 4 volle weken voor de boeg, de overige weken tellen meestal maar 3, of soms zelfs maar 2, werkdagen.  Ik mag dus niet klagen.

Maar goed, de maand juni, wat heeft die allemaal gebracht ?

Recepten

pittige wortel – sinaasappelsoep

 

 

 

 

lasagna tradizionale

 

 

 

 

salade van rode biet, wortel, appel en pistachenoten

 

 

 

 

bloemkoolpuree met rucola – hazelnotencrunch en scampi

 

 

 

 

Instagrammertjes

Ik deelde een aantal foto’s met één van mijn favoriete onderwerpen, minimalistische fotografie van oude gebouwen :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ons Frisky, of misschien beter gezegd, haar snorharen kwamen in beeld …

 

 

 

 

 

 

 

Ik riep herinneringen op aan een leuke strandwandeling ..

 

 

 

 

 

 

 

Fotografie :

We gingen wandelen in het prachtige natuurgebied Rosdel.  Als je even mee wil wandelen, klik dan gauw door : Rosdel – Hoegaarden

Een kijkje in de keuken

Ik ben nogal een “curieuzeneus” zoals ze hier zeggen, ik ben benieuwd naar vanalles en nog wat.  Zo vind ik het bijvoorbeeld leuk om eens binnen te gluren in andermans woning. Ik vermoed dat ik niet de enige ben die dat leuk vindt, dus geef ik jullie nu een kijkje in mijn keuken.

Toen we ons huis bouwden, was ik verre van de hobbykok die ik nu ben.  Ik stond dus totaal niet stil bij de inrichting van de keuken.  De plannen waren al getekend toen wij het kochten en de kleine keuken die voorzien was deed geen alarmbelletjes afgaan in mijn hoofd.  Ik had een keuken, ik kon ons van eten voorzien dus alles was ok.  Toen …

Jaren later werd koken (en eten) echter meer dan iets dat je nu eenmaal moet doen om in leven te blijven.  Ik ging me steeds meer ergeren aan onze kleine keuken (of eigenlijk is gangetje een beter woord voor wat het was).  Ik had een acuut plaatsgebrek, veel te weinig werkruimte, onvoldoende bergruimte, …

Met twee in de keuken staan leidde onvermijdelijk tot gezaag tegen elkaar, want de ene stond wel altijd in de andere zijn / haar weg.

Ondertussen stond de helft van de ruimte beneden wel onbenut.  Nee, ze stond niet leeg, maar de eetplaats die er stond werd met moeite gebruikt.  Eten deden we aan het toogje in de kleine, open keuken, zittend op barkrukken.  De eetplaats die diende om af te stoffen en ’s zondags ons boterkoeken op te eten ;-).

Tot we besloten te verbouwen, de benedenverdieping moest eraan geloven.  Een onpraktische, slecht benutte ruimte werd, dankzij een goede architect, verbouwd tot een zee van ruimte, met opbergruimte in overvloed en een grote praktische keuken.  Een aparte eetplaats hebben we niet meer (waar de eetplaats stond, staat nu de keuken), de tafel in de keuken is zowel voor ons voor dagelijks gebruik als voor etentjes met vrienden.

We wonen nu zo’n 8 maanden in ons nieuwe, oude huis en ik kan het bij momenten nog niet geloven dat die fantastische keuken écht de mijne is ! Ik ben er hevig verliefd op en ik zou ze niet meer kunnen missen.

Voor wie ik nu nieuwsgierig heb gemaakt, dit is mijn keuken nu …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dit is onze vorige keuken …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inderdaad, een groot verschil ! Het voordeel van eerst zo’n kleine keuken te hebben gehad is wel dat ik nu mijn keuken enorm waardeer.

Voilà, dat was een eerste algemene blik in de keuken waar alle actie plaatsvindt ;-).  Komende maanden toon ik jullie wel wat meer details waar ik blij mee ben.  En geloof me, die zijn er in overvloed !

Dat was het voor deze maand.  Geniet van een hopelijk zeer zomerse juli, met veel BBQ’s en gezellige avonden op het terras.  Voor wie op vakantie gaat, maak er een mooie reis van en kom terug naar huis met veel leuke herinneringen :-).

Groetjes,

Peggy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *