aardappelpuree met waterkers en rookworst

puree-waterkers-rookworst

Iedereen heeft dromen, toch ? Bij de ene zijn die al iets groter dan bij de andere, maar iedereen heeft nog bepaalde dromen.  Zo dromen Stefan en ik van een eigen moestuin.  Dat zouden wij echt top vinden.  Zo zelf groenten kweken, ze zien groeien om ze dan uiteindelijk super vers te verwerken in de keuken, op ons bord, … mmmmmm :-).

Voorlopig blijft dit echter bij een droom.  In een tuin van zo’n 6m op 10m, mét vijver, is er immers niet echt nog ruimte voor een moestuin.  Spijtig, want zo’n uitgebreide moestuin met vele verschillende groenten én met zo’n oude serre, ik zie dat wel zitten.

Maar … gelukkig heb ik een creatieve tuinarchitect in huis, die een ontwerp gemaakt heeft voor een nieuwe tuin.  Met houten afsluiting, voorzien van bakken, waarin we dan een mini-moestuin kunnen voorzien.  Een moestuin, op hoogte, in bakken.  Nog handig voor als we wat ouder worden, zo moeten we niet bukken (en terug moeizaam rechtkrabbelen ;-)) om de groenten te oogsten.  OK, we zullen keuzes moeten maken in welke groenten we gaan kweken maar we zijn maar met twee, dus een overvloed van elke soort groenten is ook weer niet nodig.

Dus ja, normaal gezien gaat onze droom ooit uitkomen.  Het zal wel niet voor direct zijn.  Eerst moeten we nog door de verbouwing van onze benedenverdieping geraken én daarna terug wat centjes sparen voor de tuin.  Binnen een jaar of 10 krijgen jullie hier dus verhalen over onze moestuin ;-).

Momenteel stel ik me al tevreden met wat verse kruiden in potten, en met waterkers gekweekt in de filterbak van de vijver (ook een ideetje van mijn tuinarchitect) ! En die waterkers doet het zeer goed, zodat ik bijna niet anders kon dan een gerecht ermee maken.  Ik koos voor puree (altijd lekker, maar vooral nu het weer even terug herfst lijkt), met daarbij dus de waterkers en een rookworst.  Een eenvoudig maar lekker gerecht.

Ik maakte de puree ook voor de eerste keer met warme melk / room en dit maakt echt wel een verschil in smeuïgheid.

Wat vinden jullie trouwens van deze schitterend gevormde aardappel ?

aardappel

BEREIDING (voor 2 pers) :

Voor de aardappelpuree neem ik altijd zeker zo’n 5 à 6 grote aardappelen.  Het mag hiervoor altijd iets meer zijn vind ik.  Dit bepaal je natuurlijk zelf, ik vermoed dat de meesten onder jullie wel zelf kunnen inschatten hoeveel aardappelen ze nodig hebben om voldoende puree te bekomen.

Schil de aardappelen, snij ze in niet te grote stukken en kook ze gaar in licht gezouten water.

Verwarm ondertussen 100 ml volle melk, 100 ml volle room samen met zo’n 50 gr roomboter en 1 à 2 koffielepels graantjesmosterd.

Doe dit warme mengsel bij de aardappelen en pureer.  Rasp er ook wat verse nootmuskaat bij naar smaak.

Spoel ongeveer 2 handvol waterkers en laat uitlekken.  Meng dit onder de puree.

De rookworst heb ik kort gegrild in de grillpan.  Snij deze in stukjes en leg bij de puree.

Werk af met sesamzaadjes.

Wat heb je nodig :

  • 5 à 6 grote aardappelen
  • 100 ml volle melk
  • 100 ml volle room
  • 50 gr roomboter
  • 1 à 2 koffielepels graantjesmosterd
  • nootmuskaat
  • 2 x hand vol waterkers
  • 1 rookworst
  • sesamzaadjes

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.