aardpeer – erwtjes soep met salie

 

Ik voel me niet echt top vandaag.  Het is immers net 2 maanden geleden dat ik Frisky verloor.  Ik schreef er gisteren nog een blogpost over, en vandaag zit ze al de ganse dag in mijn gedachten.  Binnen in mij knaagt verdriet en gemis.

Buiten is het dan ook nog eens kil en grijs.  De wereld lijkt al zijn kleur te zijn verloren, licht wordt het precies niet echt.  Het helpt mijn stemming er niet onmiddellijk op vooruit.

Binnen branden overal kaarsjes, om toch wat licht te brengen.  Ik loop al de ganse dag in pyjama.  Zin om veel te doen heb ik niet.  Ik wil gewoon in de zetel kruipen met een goed boek, knus onder een fleece dekentje.

Op zulke dagen kan ik ook ongelooflijk genieten van een lekker kommetje soep.  Dat biedt mij troost op zo’n momenten.

En dan natuurlijk geen soep uit een pakje, maar “echte”, zelf gemaakte soep.  Zoals deze aardpeer – erwtjes soep met salie.  Beide groenten combineren goed met elkaar en de salie is de finishing touch.  Bovendien is het eens iets anders dan de klassieke erwtjes soep.

BEREIDING (voor 1,5 ltr soep) :

Schil 500 gr aardperen.  Snij 1 grote ajuin grof.

Bak de ajuin een 5-tal minuten op een niet te hoog vuur in een mengeling van olijfolie en roomboter.  Zorg dat de ajuin niet verbrandt !

Voeg er dan de aardperen aan toe en 250 gr licht ontdooide diepvrieserwtjes.

Giet er 1,5 ltr groentenbouillon bij.  Kruid met zwarte peper en een snuifje fleur de sel.

Breng alles aan de kook en laat sudderen tot de aardpeer zacht is.

Doe een 20-tal salieblaadjes bij de soep en mix ze.

Werk bij het serveren af met een scheutje room.

Wat heb je nodig :

  • 500 gr aardperen
  • 1 grote ajuin
  • olijfolie
  • roomboter
  • 250 gr diepvrieserwtjes
  • 1,5 ltr groentenbouillon
  • zwarte peper
  • fleur de sel
  • 20-tal salieblaadjes
  • room

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *