advocaat cake

Wie jarig is, trakteert … op een heerlijk stukje cake !

Of toch op een recept van een heerlijke cake ;-).

Nee, ik ben zelf niet jarig maar wel mijn blog ! Afgelopen zaterdag 1 mei was het 8 jaar geleden dat ik redelijk impulsief besloot een blog te beginnen, gewoon om recepten te delen met vrienden, collega’s en eventueel andere hobbykoks. Ik wist met moeite met wat ik bezig was … en dat was er ook aan te zien. De eerste versie van Peggy’s Pastime, tja als ik daar nu aan terugdenk dan komen de tranen in mijn ogen. En niet van vreugde ;-).

Het zag er echt erbarmelijk uit, ongelooflijk amateuristisch met enorm lelijke, onappetijtelijke foto’s. Nee, een succesnummer was het niet.

Sindsdien heb ik zeer veel bijgeleerd op het gebied van fotografie, en ook een beetje op het gebied van het meer technische aspect. Ik zeg een beetje, want er zijn nog steeds zeer veel zaken die ik niet beheers, die ik niet begrijp. Maar, toch ik ben tevreden met mijn blog nu. Persoonlijk vind ik dat ik er best iets leuk van heb gemaakt, met foto’s die dan misschien niet super super zijn maar toch al een pak beter dan de allereerste foto ooit (denk gerecht dat er uitzag alsof het al eens gegeten was …). En ja, er zijn niet zo veel mensen die mijn mening delen maar hé, voor mij is het een hele verwezenlijking. Ik weet hoeveel bloed, zweet en tranen het gekost heeft om hier te geraken.

Het belangrijkste is echter dat deze blog toch wel wat verandering gebracht heeft in mijn leven, en dan vooral op het gebied van stijl van koken.

Vroeger ging ik voor de klassieke gerechten, vlees, aardappelen en groenten. Ik experimenteerde weinig met smaken, met nieuwe ingrediënten. Door de blog is dat helemaal anders geworden. Ik kook nu op een manier die ik vroeger nooit voor mogelijk had gehouden, met invloeden van allerlei wereldkeukens zelf. Ik test graag dingen uit, ik heb de vegetarische keuken ontdekt, die enorm veel te bieden heeft en gewoon super lekker is ! Mijn koken lijkt in niets meer op vroeger.

En ja, er is ook een klein (beetje duur) nadeel … ik ben verslaafd geraakt aan kookboeken 😉 ! Soms moet ik mezelf echt bedwingen in de boekhandel, mezelf echt dwingen om een boek terug weg te leggen. Eigenlijk zou ik een boekenkast moeten hebben die Harry Potter gewijs steeds meegroeit ;-). Maar helaas dat bestaat (nog) niet ;-).

Maar goed, ik ben dus 8 jaar een blogger. En dat werd gevierd met deze advocaat cake, geïnspireerd door een recept van Kris Kookt, dat ik op enkele puntjes aangepast heb. Ik ben fan van advocaat, en zeker van die van Elixir d’Anvers. Die is echt zalig lekker ! Hij is met geen enkele andere advocaat te vergelijken, hij heeft zo’n kruidige toets en is niet mierzoet. Toen ik dus zag dat deze cake met die advocaat werd gemaakt, wist ik het direct … ik moest deze gewoon absoluut maken én proeven !

Ben je net als ik een liefhebber van advocaat, dan moet je deze zeker ook eens proberen. Hij is heerlijk, lekker smeuïg, gewoon top !

BEREIDING (voor 1 cake) :

Laat 220 gr roomboter op kamertemperatuur komen.

Klop deze boter, samen met 150 gr kokosbloesemsuiker en 2 koffielepels vanillepasta tot een romig geheel.

Roer er één voor één 4 eieren door (zorg dat een ei steeds goed er door gemengd is voor je het volgende toevoegt).

Zeef 220 gr patisseriebloem met 1/2 zakje bakpoeder boven dit mengsel en meng het er goed onder.

Voeg 150 gr advocaat toe (ik gebruikte dus die van Elixir d’Anvers maar dat mag je vrij kiezen natuurlijk).

Meng alles tot een glad deeg.

Bekleed een cakevorm met bakpapier en verdeel er het beslag in.

Bak de cake gedurende 50 à 60 minuten in een voorverwarmde oven van 160 °. Test vanaf 50 minuten met een houten stokje of dit er droog uit komt.

Hak ondertussen een 75 gr pure chocolade fijn.

Haal de cake uit de oven en verdeel er in het midden, in de lengte in een streep, de chocolade over. Deze zal door de warmte smelten maar bij het afkoelen terug harder worden.

Wat heb je nodig :

  • 220 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 150 gr kokosbloesemsuiker
  • 2 koffielepels vanillepasta
  • 4 eieren
  • 220 gr patisseriebloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 150 gr advocaat
  • 75 gr pure chocolade

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.