amandel – bananenbrood

Morgen moet ik vroeg, zéér vroeg uit mijn bed.  Zo rond 3u30 loopt de wekker af (en wordt die tegelijkertijd hevig vervloekt waarschijnlijk).

Ook al is de reden voor dat nachtelijke opstaan leuk (vakantie in Kroatië), toch is het niet mijn ding.  Ik vertoon op zo’n uur nogal veel gelijkenissen met die zombies uit The Walking Dead, ik zie er misschien alleen toch nog net ietsje beter uit ;-).  Hoop ik …

In de hoop een opkikker te krijgen nadat ik mij uit mijn slaap én mijn bed heb geworsteld en al enigzins vooruit te geraken, besloot ik om een amandel – bananenbrood te maken dat dan als ontbijt kan dienen morgenvroeg.   Hier is dan als extra voordeel ook geen afwas meer bij, je kan de sneetjes uit het vuistje eten.

Dit amandel – bananenbrood is een recept van Sandra Bekkari.  Ik heb wel de rozijnen weggelaten en er rauw cacaopoeder aan toegevoegd.  Het is net iets eenvoudiger en sneller te maken dan het bananenbrood met chocolade en koffie dat ik hier al eerder deelde.  Beide zijn even lekker én vullend, dus zal het vooral afhangen van de tijd die je hebt welk recept je kiest.

BEREIDING (voor 1 brood, zo’n 12 sneetjes) :

Smelt 1 eetlepel kokosolie.

Doe 3 eieren in een kom en klop goed los.

Voeg er 120 gr amandelmeel, 2 geprakte bananen, 1 eetlepel bakpoeder, 1 eetlepel kaneel, 1 à 2 eetlepels rauw cacaopoeder (naar smaak), een snuifje fleur de sel en de gesmolten kokosolie aan toe.  Meng alles goed tot een glad mengsel.

Hak 50 gr amandelen grof.  Meng deze onder het beslag.

Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet er het beslag in.

Strooi er amandelschilfers over en druk deze lichtjes in het beslag.

Zet 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °.  Controleer dan met een mes om te zien of het brood gaar is (het mes moet er droog uitkomen).

Wat heb je nodig :

  • 1 eetlepel kokosolie
  • 3 eieren
  • 120 gr amandelmeel
  • 2 bananen
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 à 2 eetlepels rauw cacaopoeder
  • fleur de sel
  • 50 gr amandelen
  • amandelschilfers

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.