basilicum – parmezaan panna cotta, Italiaanse bergham en gemarineerde pijnboompitten

basilicum-parmezaan-panna-cotta

Woehoe, feest vandaag ! Stefan en ik zijn 17 jaar en 11 maanden samen.  Euh … wordt dat ook al gevierd ? Maar ja, natuurlijk wordt dat gevierd ! Elke maand is weeral een maand langer dat we samen mogen zijn, dat we samen mogen genieten van mijn lekker eten ;-).

Nee, serieus, elke maand op de 26ste doen we wel iets voor elkaar.  Bij mij heeft dat meestal te maken met koken (oh verrassing), Stefan kiest voor bloemen of af en toe een leuk cadeautje.  Tof toch hé dat we dat na al die jaren nog doen ?

Mijn “cadeau” deze maand bestond oa uit deze hartige panna cotta, met basilicum, parmezaan, gebakken Italiaanse bergham en in balsamicoazijn gemarineerde pijnboompitten.  Niet echt een super vernieuwend recept dat ik hier uit mijn mouw toverde (een beetje hobby kok weet dat deze ingrediënten goed samen gaan) maar wel heel lekker.  En dat was het belangrijkste, dat het lekker zou zijn.  Want tenslotte gaat de liefde van de man toch grotendeels door de maag hé ;-).

basilicum

BEREIDING (voor 2 pers) :

Breng 200 ml volle room samen met 100 ml volle melk, 1 kleine witte ajuin, 30 gr parmezaan en een dik handvol basilicumblaadjes aan de kook.

Dek dan af, neem van het vuur en laat 15 minuten trekken.

Ondertussen laat je 2 gelatineblaadjes weken.

Mix dan het mengsel en duw het door een zeef.  Kruid bij met wat fleur de sel en peper en warm het terug zachtjes op (het hoeft niet meer te koken).

Voeg er de gelatine aan toe en verdeel over 2 potjes.

Zet deze zeker zo’n 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Ongeveer 1 uur voor het serveren meng je een handvol pijnboompitten met wat balsamicoazijn.  Laat dit opzij staan.

Vlak voor het serveren bak je de pijnboompitten in een anti aanbakpan tot ze lichtjes kleuren.  Haal ze daarna uit de pan.

Bak in dezelfde pan 2 sneetjes Italiaanse bergham gedurende een paar minuten.  Laat deze uitlekken op wat keukenpapier en snij er stukjes van.

Verdeel de ham over de panna cotta, samen met de pijnboompitten en nog wat basilicumblaadjes.

Wat heb je nodig :

  • 200 ml volle room
  • 100 ml volle melk
  • 1 kleine witte ajuin
  • 30 gr parmezaan
  • dik handvol basilicumblaadjes (+ extra ter decoratie)
  • 2 gelatineblaadjes
  • fleur de sel
  • peper
  • handvol pijnboompitten
  • balsamicoazijn
  • 2 sneetjes Italiaanse bergham

SMAKELIJK 🙂 !

3 gedachten over “basilicum – parmezaan panna cotta, Italiaanse bergham en gemarineerde pijnboompitten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.