bloemkool in een oosters sausje met kip

Normaal gezien maak ik elke zondag een weekmenu. Maandag ga ik dan boodschappen doen voor de rest van de week.

Af en toe heb ik dan echter al in de supermarkt gestaan, snel, snel zoekend naar een alternatief omdat een bepaalde groente er niet was of er uitzag alsof ze al weken oud was en eigenlijk beter al in een compostvat zou liggen verteren.

Afgelopen weekend besloot ik dus om het eens anders aan te pakken. Ik zou zonder menu naar de supermarkt gaan en die groenten kiezen die er vers en fris uitzagen. Ik heb immers een grote voorraadkast gevuld met verschillende soorten pasta, rijst, quinoa, parelspelt, …. Ook noten en allerlei soorten bonen en linzen in blik zijn standaard in huis. Bovendien heb ik een overvolle kruidenschuif. Als ik dus gewoon een aantal groenten en 1 of 2 stukjes vlees of vis zou voorzien, zou ik wel steeds iets vinden om klaar te maken.

Zo had ik dus oa bloemkool meegebracht, en kipfilet. Ik wilde beide combineren en ging op zoek naar een lekkere saus. Deze vond ik in één van de boeken van Pascale Naessens.

Het eindresultaat was heerlijk. Eenvoudig én heerlijk, meer moet dat toch niet zijn ?

BEREIDING (voor 2 pers) :

Snij 1 bloemkool in roosjes. Bestrijk deze lichtjes met geroosterde sesamolie.

Rooster de bloemkool gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220 °.

Ondertussen maak je een saus van 5 eetlepels balsamicosiroop, 5 eetlepels sojasaus en 5 eetlepels geroosterde sesamolie.

Haal de bloemkool uit de oven en verdeel er de saus over. Dit kan je het beste doen door met een borsteltje de saus uit te strijken over de bloemkool.

Zet ze dan nogmaals 20 minuten in de oven (nog steeds op 220 °).

Ondertussen snij je 1 dubbele kipfilet in iets grotere blokjes.

Bak deze in een mengeling van olijfolie met roomboter, en kruid met kippenkruiden. Kort voor de kip goed gebakken is, voeg je er 2 in ringen gesneden lenteuitjes aan toe, een handvol fijn gehakte platte peterselie en een paar cm vers geraspte gember. Laat alles nog even bakken.

Meng de bloemkool met de kip en verdeel er nog 1 rauw in ringen gesneden lenteuitje over.

Wat heb je nodig :

  • 1 bloemkool
  • 5 eetlepels balsamicosiroop
  • 5 eetlepels sojasaus
  • 5 eetlepels geroosterde sesamolie + extra
  • 1 dubbel kipfilet
  • olijfolie
  • roomboter
  • kippenkruiden
  • 3 lenteuitjes
  • handvol platte peterselie
  • verse gember

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.