broodje met kruidenricotta, komkommer en kip

Belegde broodjes, ze kunnen toch zo smaken ! Helaas kan ik geen broodje bestellen op het werk. Daarom dat we thuis wel al eens, op zaterdag, een broodje gaan halen voor de lunch.

In één van de laatste edities van Delicious magazine stonden recepten voor sandwiches en broodjes die er allemaal zo lekker uitzagen, dat ik zin kreeg om zelf een belegd broodje te maken.

Tenslotte is dat eigenlijk helemaal niet moeilijk. Ja, eentje gaan halen gaat sneller maar ik heb er nog geen enkel gegeten dat zo heerlijk was als dit !

De pittig gebakken kippenstukjes zijn heerlijk in combinatie met de zachte kruidenricotta. Beide geven ze dan ook nog eens lekker veel smaak aan de komkommer. De rucola komt uit eigen tuin, dus die heeft ook veel meer (én betere) smaak dan degene die je in de supermarkt koopt.

Als je trouwens nog ergens een plaatsje hebt (dat kan ook in pot zijn) plant dan zelf wat rucola, absoluut een aanrader !

BEREIDING (voor 1 broodje) :

Snij een dik handvol kruiden (bieslook, rozemarijn en platte peterselie) tamelijk fijn.

Meng deze kruiden met 100 gr ricotta, een snuifje fleur de sel en 1 koffielepel limoensap.

Snij 1/2 kipfilet in reepjes. Kruid deze goed met kippenkruiden en 1/3 koffielepel gerookt paprikapoeder.

Bak ze in een mengeling van olijfolie en roomboter. Voeg de laatste minuten van het bakken 1 fijn gesneden teentje look toe.

Snij 1/3 van een komkommer in blokjes.

Bestrijk het broodje met de kruidenricotta en verdeel er de kippenreepjes en komkommerblokjes over. Werk af met rucola.

Wat heb je nodig :

  • dik handvol kruiden (platte peterselie, bieslook, rozemarijn)
  • 100 gr ricotta
  • snuifje fleur de sel
  • 1 koffielepel limoensap
  • 1/2 kipfilet
  • kippenkruiden
  • 1/3 koffielepel gerookt paprikapoeder
  • olijfolie
  • roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • 1/3 komkommer
  • broodje
  • rucola

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.