bulgur met rode biet, erwtjes en buffelmozzarella

bulgur-rode-biet-erwtjes

Een tweetal weken geleden gingen we gaan eten bij een vriendin.  Bij iemand mogen gaan eten, dat vraagt om een cadeautje vind ik.  Omdat deze vriendin ook wat meer bezig is met koken en vegetarisch eten besloot ik om eens te gaan rondneuzen bij de kookboeken.  Een ware straf voor mij, maar kom … ;-).  Ik wist dat Delicious (van het magazine) een nieuw kookboek, Hét Groenteboek!, had uitgebracht.  Natuurlijk moest ik absoluut eerst eens een kwaliteitscontrole doen, of het wel geschikt was als cadeau.  Na slechts een paar bladzijden te hebben bekeken, was ik verkocht (oh wonder 😉 !).  Dit zou mijn cadeautje worden.  Er was maar 1 probleem, ik zou jaloers zijn dat zij het boek wel zou hebben en ik niet.  Ik had immers al zoveel lekkere recepten zien passeren die mij direct aanspraken.  Dus ja, er zat niets anders op, ik moest het boek ook voor mezelf kopen !

Afgelopen weekend ging ik voor een eerste recept uit dit boek.  Ik paste het lichtjes aan, geraspte biet ipv bietensap erbij, tomaten en wortel verdwenen, geitenkaas werd mozzarella.  De kleurencombinatie (het hevige rood van de bieten en het groen van de erwtjes) is super.  Maar ook de smaak zit meer dan goed.  Om het nog een beetje pittiger te maken, voegde ik er ook komijn aan toe.

lijnzaad

BEREIDING (voor 2 pers) :

Rasp 1 grote of 2 kleinere rode bieten grof.

Kook 175 gr bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij 1 rode ajuin en 3 teentjes knoflook fijn.

Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en bak hierin de ajuin en knoflook gedurende ongeveer 1 minuut.  Kruid met 2 koffielepels komijn en meng goed door elkaar.

Doe er dan de geraspte biet bij en laat deze een paar minuten meebakken.  Schep alles regelmatig even om.

Ondertussen kook je 150 gr diepvrieserwtjes gedurende 5 minuten in gezouten water.  Giet ze af en spoel ze met koud water zodat ze hun mooie groene kleur behouden.

Voeg de bulgur toe aan de bieten en meng goed.  Laat alles nog even kort bakken.

Schep er dan 2 eetlepels lijnzaad en de erwten door.  Kruid nog bij met een beetje fleur de sel en wat peper.

Werk tenslotte af met bolletjes (buffel) mozzarella en een handvol verse munt.

Wat heb je nodig :

  • 1 grote of 2 kleine rode bieten
  • 175 gr bulgur
  • 1 rode ajuin
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 2 koffielepels komijn
  • 150 gr diepvrieserwtjes
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • fleur de sel
  • peper
  • bolletjes (buffel)mozzarella

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.