carpaccio van koolrabi met erwtjes in dille – mosterddressing

Wat een zalig weer ! Het lijkt wel hartje zomer, terwijl het nog maar lente is.

Er ten volle van genieten is blijkbaar wel de boodschap, want vanaf woensdag is het uit met de (zomer)pret.  Maar daar gaan we nu nog niet aan denken !

Nu is het nog zomer en wat hoort er bij zomer ? Juist ja, BBQ ! Sinds een tijdje maak ik er een erezaak van om niet meer simpelweg wat sla, komkommer, wortelen, … bij de BBQ te serveren maar wel lekkere, volwaardige bijgerechten.  Zo is deze salade van rode biet met wortel, appel en pistachenoten ondertussen uitgegroeid tot een klassieker bij onze BBQ’s.

Maar, verandering van spijs doet eten, dus vanmiddag zette ik mijn creatieve geest even aan het werk en bedacht ik een nieuw bijgerecht.

Dit is een heerlijk gerecht.  Rauwe koolrabi is super lekker en de combinatie met erwtjes en de dille – mosterddressing is een toppertje.  Ik weet het nu al, dit gaat hier nog veel op tafel komen.  Zelfs als er geen BBQ te bespeuren valt, want dit is ook gewoon een lekker slaatje met eventueel wat gerookte zalm erbij.

BEREIDING (voor 2 pers) :

Blancheer op voorhand 150 gr diepvrieserwtjes gedurende 1,5 minuut.  Spoel ze daarna met koud water en zet opzij.

Snij 1 iets grotere koolrabi in fijne plakjes met behulp van een mandoline.

Meng 5 eetlepels zonnebloemolie met 1 à 2 koffielepels pittige mosterd (naar smaak), het sap van 1/2 limoen en een snuifje fleur de sel.  Doe dit best in een potje dat je kan afsluiten, zodat je goed kan schudden zodat alles mooi gemengd is.  Voeg er dan nog een klein handvol zeer fijn gesneden dille aan toe en meng nog even goed door elkaar.

Meng deze dressing met de erwtjes.

Verdeel de plakjes koolrabi over een schaal en strooi er de erwtjes over.

Wat heb je nodig :

  • 150 gr diepvrieserwtjes
  • 1 koolrabi
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 à 2 koffielepels pittige mosterd
  • sap van 1/2 limoen
  • fleur de sel
  • handvol dille

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.