citroen – passievruchtcake

Maggie De Block zei “blijf in uw kot” !

Wel, we zijn in ons kot gebleven dit weekend en we hebben gelezen (Stephen King – Het Instituut), film gekeken (You’ve got mail, pure nostalgie), foto’s gekeken (Stephan Vanfleteren – Present), geknuffeld met de katten en natuurlijk gekookt en gebakken !

Aangezien ik toch wel een serieuze huismus ben, kan ik echt genieten van dagen thuis. Ik weet me altijd wel bezig te houden, verveling zal niet snel toeslaan.

Ik maakte vandaag deze citroen – passievruchtcake, een recept dat ik eerder deze week zag passeren op het Facebook profiel van Delicious magazine. Ik wist dus al een paar dagen wat er dit weekend ging gebakken worden ;-).

Het is een lekker frisse cake, zo net zoet genoeg voor wie niet houdt van te zoet, smeuïg en een beetje plakkerig én leuk om zien met de passievruchten er op.

Dit wordt een blijvertje !

BEREIDING (voor 1 cake)

Meng 215 gr boekweitmeel met 2 eetlepels kokosmeel, 30 gr amandelmeel, 60 gr kokosbloesemsuiker, 2 koffielepels bakpoeder, 1/2 koffielepel bicarbonaat en 15 gr geraspte kokos.

Maak een kuiltje in het midden.

Roer 270 ml kokosmelk, 70 ml kokosolie (gesmolten), 2 eieren, rasp en sap van 1 citroen en de pulp van 1,5 passievrucht goed door elkaar.

Schenk het vloeibare mengsel in het kuiltje bij de droge ingrediënten. Meng alles door elkaar vanuit het midden.

Leg bakpapier in een bakvorm voor cake. Giet er het beslag in en strijk het glad. Het beslag is trouwens iets dikker en lichtjes plakkerig.

Bestrooi met 10 gr geraspte kokos.

Zet de bakvorm in een voorverwarmde oven van 180 ° gedurende 40 minuten.

Zo’n 15 minuten voor het einde van de baktijd roer je de pulp van 1,5 passievrucht door een zeef om er zoveel mogelijk sap uit te halen (de pitjes mag je weggooien). Doe dit in een pannetje en voeg 1 eetlepel water, rasp en sap van 1 citroen en 50 gr kokosbloesemsuiker toe.

Kook dit tot de suiker oplost en laat dan op een laag vuur een 3-tal minuten koken tot een siroop.

Controleer na de baktijd met een prikker of mes of de cake goed is. Haal uit de oven en prik de nog warme cake op verschillende plaatsen in met de prikker of mes. Laat de cake zeker in de bakvorm zitten !

Giet de helft van de siroop over de cake en zorg dat er siroop in de ingeprikte deeltjes loopt.

Laat de cake 45 minuten in de vorm afkoelen.

Roer ondertussen de pulp van 1 passievrucht door de rest van de siroop en laat nog kort op een laag vuur warm worden en indikken.

Besprenkel dan de cake met de rest van de siroop.

Wat heb je nodig :

  • 215 gr boekweitmeel
  • 2 eetlepels kokosmeel
  • 30 gr amandelmeel
  • 50 + 60 gr kokosbloesemsuiker
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 1/2 koffielepel bicarbonaat
  • 15 + 10 gr geraspte kokos
  • 270 ml kokosmelk
  • 70 ml kokosolie, gesmolten
  • 2 eieren
  • 2 citroenen (bio), rasp en sap
  • 4 passievruchten
  • 1 eetlepel water

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Een gedachte over “citroen – passievruchtcake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.