komkommer – komijn soep

De laatste jaren staat er bijna dagelijks soep op mijn menu.  Vooral bij de lunch kan ik echt genieten van een lekkere tas soep, al dan niet met wat zelf gemaakt brood.  Ik denk dat ik toch wel 8 à 9 op de 10 keer soep eet als lunch.  Vooral sinds ik geen brood met charcuterie meer eet, vormt soep een zeer goed én smakelijk alternatief.

Ik experimenteer ook al eens graag met smaken.  Soms levert dat heerlijke soep op, soms … iets minder heerlijke soep ;-).

Deze komkommer – komijn soep valt onder de eerste categorie.  De zachte smaak van komkommer combineert goed met de eerder pittige komijn.  Complimenten aan de chef dus ;-).

BEREIDING (voor 1 ltr soep) :

Snij 1 grote witte ajuin grof.  Bak deze kort in een scheutje rijstolie.

Kruid met 3 koffielepels komijn, meng de ajuin goed met de komijn en laat nog even bakken.

Voeg er dan 2 in schijfjes gesneden komkommers aan toe en 1 liter groentenbouillon.

Laat koken tot de komkommer zacht is.

Mix de soep en kruid met een snuifje fleur de sel.

Wat heb je nodig :

  • 1  grote witte ajuin
  • 3 koffielepels komijn
  • 2 komkommers
  • 1 liter groentenbouillon
  • fleur de sel

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *