koolrabi – zalmslaatje

Vorige week stond één van onze lievelingspizza’s op het menu, witte pizza met koolrabi en mozzarella.  Deze moet je echt eens maken, hij is super, super lekker.

De koolrabi die ik had gekocht was er ééntje van serieuze afmetingen en ik had dus bijna nog de helft over na het maken van de pizza.  En nee, ik had zeker niet te weinig koolrabi op de pizza gelegd, hij was echt GROOT.

Aangezien koolrabi rauw ook heel lekker is besloot ik er een slaatje mee te maken voor de lunch voor de volgende dag.

Ik ging op zoek naar lekkere combinaties met koolrabi en kwam uit op zalm en dille.

Dit trio is een match made in heaven vind ik persoonlijk.  Het resultaat was een lekker fris slaatje, waar ik echt met smaak van heb zitten genieten (ook al zat ik in een ongezellige bedrijfskantine).

Hoe een mens eigenlijk toch kan veranderen hé.  Vroeger was ik absoluut geen slaatjesmens, je kon mij daar geen plezier mee doen.  Ik had echter zo’n totaal verkeerd beeld van een slaatje.  Voor mij was dat een bord met wat blaadjes sla, wat geraspte wortel, een paar schijfjes komkommer, wat partjes tomaat, koude aardappelen en eventueel een hardgekookt ei, alles vergezeld door een klodder mayonnaise.  Nu, door mijn kookhorizon te verruimen dankzij mijn blog, weet ik wel beter.  Véél beter …

Ik heb dit nu als lunch gegeten maar je kan er net zo goed een fris voorgerechtje van maken (en dan de koolrabi bv met de mandoline in fijne schijfjes snijden, als een soort carpaccio).

BEREIDING (voor 1 persoon) :

Snij 1 kleinere koolrabi in fijne reepjes.  Meng deze goed met het sap van 1 limoen zodat de reepjes niet verkleuren.

Snij een handvol dille fijn en meng deze ook met de koolrabi.

Kruid met een beetje zwarte peper en, als je die hebt, 1 koffielepel gedroogde algen.

Snij 3 sneetjes gerookte zalm fijn en doe ze bij de koolrabi.

Meng alles nog even goed door elkaar.

Zet dit fris weg in de koelkast tot gebruik.

Wat heb je nodig :

  • 1 koolrabi
  • sap van 1 limoen
  • handvol dille
  • zwarte peper
  • 1 koffielepel gedroogde algen
  • 3 sneetjes gerookte zalm

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *