lemon curd cake

2020, wat een jaar …

Om het helemaal af te maken besloot het bedrijf waar ik werk om dan nog eens een serieuze reorganisatie door te voeren ! Een tweetal weken geleden kregen we te horen dat 1/4de van het personeel weg moet. Voor de overblijvers betekent dat dus toch een redelijk grote extra werkdruk. Bovendien moeten die overblijvers ook nog eens stevig inleveren in vakantiedagen. Of, kort samengevat, meer en harder werken voor hetzelfde loon. Daar het bedrijf echter goed draait én winst maakt werd dit, logisch, niet al te best onthaald.

Resultaat is dat het bedrijf werd stilgelegd door de vakbonden, dat er een staking is en ik nu al dik een week zonder werk thuis zit.

Er zijn heel wat leukere manieren om een toch al niet zo denderend jaar af te sluiten …

Na dagen van gepieker, hoofdpijn, slapeloze nachten, … besloot ik om mij wat meer te concentreren op leuke dingen, zoals koken en bakken. Mijn vorm van therapie zeg maar.

Ik moet zeggen, toen ik van deze cake proefde (waarvoor ik het recept vond bij Zoetrecepten), werd ik toch al zeker blij. Hij is lekker smeuïg, met een fris zure toets door de lemon curd. Bovendien is hij dan ook nog eens gemakkelijk en snel te maken. Win – win dus !

BEREIDING (voor 1 cake) :

Mix 100 gr roomboter (op kamertemperatuur) met 100 gr rietsuiker tot een smeuïg mengsel.

Voeg hier 1 voor 1 2 eieren aan toe. Voeg dus het eerste ei toe, meng het goed en voeg dan pas het tweede ei toe.

Zeef 100 gr zelfrijzend bakmeel boven dit mengsel, voeg een snuifje fleur de sel toe en meng alles goed door elkaar.

Bekleed een rechthoekige cake vorm met bakpapier en giet er het beslag in.

Roer een 4 à 5 eetlepels lemon curd even los.

Bestrijk hiermee voorzichtig het beslag en zorg dat de lemon curd mooi verdeeld is.

Doe in een kom 30 gr roomboter (op kamertemperatuur) samen met 40 gr rietsuiker, 40 gr patrisseriebloem en een snuifje fleur de sel. Kneed dit met je vingers tot een kruimelig deeg.

Verdeel de kruimels over de lemon curd.

Bak de cake een 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °.

Wat heb je nodig :

  • 100 gr + 30 gr roomboter
  • 100 gr + 40 gr rietsuiker
  • 2 eieren
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • fleur de sel
  • 4 à 5 eetlepels lemon curd
  • 40 gr patisseriebloem

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.