linzen, flageolets en kikkererwten op bladerdeeg

linzen-flageolets-bladerdeeg

Janice uit Friends, zo was ik een beetje na de eerste hap van dit gerecht want …

Oh … My … God …

Dit is zaaaaalig lekker 🙂

Ik zag dit gerecht in Plenty van Ottolenghi.  Er stond een (natuurlijk) prachtige foto bij die direct zin deed krijgen in dit gerecht.  Om het na een werkdag te kunnen maken, heb ik het wel een beetje aangepast, een beetje eenvoudiger gemaakt (met linzen uit blik, diepvriesspinazie en komijn- en korianderpoeder ipv zaadjes).  Ik ben ook nog een beetje creatief geweest, ik heb flageolets en kikkererwten toegevoegd voor wat afwisseling.

Dus, als je nog op zoek bent naar een lekker vegetarisch gerecht, aarzel dan niet om dit te maken.  Je zal het je absoluut niet beklagen.

linzen-en-flageolets

BEREIDING (voor 2 pers) :

Snij uit 1 rol bladerdeeg 4 gelijke rondjes.  Leg deze per 2 op elkaar en bestrijk ze met een losgeklopt ei.  Strooi er naar smaak een beetje komijnpoeder over.

Doe een scheut olijfolie en een klontje roomboter in een grote pan.  Bak hierin 1 in stukjes gesneden rode ajuin tot ze licht kleuren.

Voeg er dan 2 koffielepels komijnpoeder en 1 koffielepel korianderpoeder aan toe.  Meng alles goed door elkaar en laat kort bakken.

Hierna doe je er ook nog 2 fijn gesneden teentjes knoflook bij.  Laat nog even kort bakken.

Voeg dan 1 blik – 400 gr flageolets, 1 blik – 310 gr kikkererwten en 1 blik – 310 gr linzen toe.  Meng alles goed door elkaar en laat nog een 7 minuten bakken op een niet te hoog vuur.

Ondertussen zet je de rondjes bladerdeeg in een voorverwarmde oven van 200 ° gedurende een 10 à 12 minuten, of tot ze mooi gekleurd zijn.

Laat 200 gr diepvriesspinazie ontdooien.  Meng deze onder het linzen – flageolets mengsel samen met 150 gr Griekse yoghurt, het sap van 1 citroen en een handvol fijn gesneden verse munt.  Kruid met peper en een beetje fleur de sel.

Leg bij het serveren het linzen – flageolets – spinazie mengsel op het bladerdeeg.

Wat heb je nodig :

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei
  • 2 koffielepels + snuifje extra komijnpoeder
  • olijfolie
  • roomboter
  • 1 rode ajuin
  • 1 koffielepel korianderpoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik – 400 gr flageolets
  • 1 blik – 310 gr linzen
  • 1 blik – 310 gr kikkererwten
  • 200 gr diepvriesspinazie
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • sap van 1 citroen
  • handvol verse munt
  • peper
  • fleur de sel

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *