panna cotta met bloedsinaasappel

Het is mijn verjaardag vandaag ! Ik zit nu op 2 jaartjes van de halve eeuw, joehoe 😉 !

En wie jarig is trakteert natuurlijk, ook al is het maar op een recept voor een heerlijk dessert ;-). Tja, ik kan jullie moeilijk allemaal een potje opsturen hé …

Deze panna cotta met bloedsinaasappel is echt zaaaaalig. Inspiratie kreeg ik door een recept in een Delhaize magazine. Ik “pimpte” de panna cotta wel door er witte chocolade aan toe te voegen, wat volgens mij toch net dat tikkeltje extra lekkere smaak geeft.

BEREIDING (voor 6 potjes) :

Breng 500 ml volle room tot net aan de kook.

Zet het vuur zachter en doe er 2 koffielepels vanillepasta, 25 gr rietsuiker en 25 gr witte chocolade bij. Roer tot alles goed gesmolten is.

Week ondertussen 3 gelatineblaadjes in koud water.

Voeg deze toe aan het roommengsel en roer goed.

Laat het mengsel even afkoelen en verdeel het dan over 6 potjes. Laat het verder afkoelen in de koelkast gedurende een uur.

Pers een 200 ml sap van bloedsinaasappelen uit.

Laat terug 1 gelatineblaadje weken in koud water.

Verwarm een klein deel van het sap en meng hier het gelatineblaadje onder. Van zodra dit goed gesmolten is, voeg je de rest van het sap toe en roer je nog even door.

Verdeel dit voorzichtig over de panna cotta. Deze zou ondertussen al tamelijk goed moeten opgesteven zijn. Indien dit niet het geval is, wacht dan nog even om het sap van de bloedsinaasappel er over te gieten.

Werk af met wat blokjes bloedsinaasappel.

Wat heb je nodig :

  • 500 ml volle room
  • 2 koffielepels vanillepasta
  • 25 gr rietsuiker
  • 25 gr witte chocolade
  • 4 gelatineblaadjes
  • 200 ml sap van bloedsinaasappel
  • 1 bloedsinaasappel in blokjes

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.