quinoa met erwtjes, tuinbonen en limoen – honingdressing

quinoa-erwtjes-tuinbonen

Amai, we zijn 2 dagen ver in Dagen Zonder Vlees en de eerste negatieve reactie is een feit ! In een Facebookgroep over koken kreeg ik het verwijt dat ik vleeseters een slecht gevoel geef.  En weten jullie waarom ? Omdat ik de blijkbaar o zo erge vraag had gesteld of er nog iemand meedeed.  Ja, het lef dat ik heb, het is niet te doen ;-).

Bovendien kreeg ik ook de opmerking dat er voor zulke recepten genoeg dieet gerichte groepen bestaan (eh, vegetarisch = dieet !?) en dat er bij hen alleen volwaardige maaltijden (dus vlees, groenten, aardappelen) gewenst zijn.  Vooral dat laatste is lachwekkend als je weet dat er daar ook berichtjes delen dat ze naar de frituur zijn geweest.  Heeft weinig met koken te zien en nog veel minder met volwaardige maaltijden (ook al kan een frietje oh zo lekker zijn) !

Van zulke reacties komt mijn haar recht.  Ik bedoel maar, hoe kortzichtig kan je zijn ? En hoe respectloos ? Ah ja, want ze verwachten dat jij wel respect hebt voor hun keuze om niet mee te doen maar omgekeerd, ho maar.  Ik stel me dan altijd in de plaats van vegetariërs, die waarschijnlijk regelmatig zulke verwijten naar hun hoofd krijgen, hoe vervelend dat op den duur moet zijn.  Dus respect hoor voor vegetariërs !

Zijn er onder jullie, die ook meedoen of die vegetariër zijn, die ook al zulke reacties hebben gehad ?

Ik laat het in ieder geval niet aan mijn hart komen en ik doe lustig verder.  Mijn gerechten deel ik daar natuurlijk niet meer … pech voor hen 😉 !

Vandaag stond er een ietwat zelf bedacht gerecht op het menu.  Eigenlijk is het een beetje een samenraapsel van verschillende recepten.  Het was dus weer spannend bij de eerste hap ;-).  Ik laat Stefan dan altijd eerst een hap nemen en wacht zijn reactie af.  Kwestie van te weten of het eetbaar is of dat ik al beter direct de pot choco kan gaan halen ;-).

Het was echter best lekker, meer zelfs, de honing – limoendressing geeft het gerecht een frisse boost.  Bovendien is het zooooo gemakkelijk klaar te maken, gewoon niet te doen.  Zelfs de grootste kluns in de keuken kan dit klaarmaken.

rode-witte-quinoa

BEREIDING (voor 2 pers) :

Kook 50 gr witte quinoa en 100 gr rode quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (deze hebben verschillende kooktijden dus let op).

Maak ondertussen al de dressing klaar.  Meng hiervoor de geraspte schil en het sap van 1 limoen met 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels honing.

Bak 2 x een handvol pijnboompitten in een anti aanbakpan tot ze lichtjes kleuren.

Tenslotte bak je 1 grote witte fijn gesneden ajuin en 2 fijn gesneden teentjes knoflook in wat roomboter.  Voeg hier de quinoa bij en laat een 2-tal minuten meebakken.

Doe er dan 300 gr tuinbonen (diepvries) en 150 gr erwtjes (diepvries) bij.  Meng alles goed en laat de groenten goed opwarmen.  Ik had deze wel lichtjes laten ontdooien op voorhand.

Meng er de dressing door en serveer met de pijnboompitten.

Wat heb je nodig :

 • 50 gr witte quinoa
 • 100 gr rode quinoa
 • 1 limoen
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels honing
 • 2 handvol pijnboompitten
 • 1 witte ajuin
 • 2 teentjes knoflook
 • roomboter
 • 300 gr tuinbonen (diepvries)
 • 150 gr erwtjes (diepvries)

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.