rucola – peterselie soep

rucola-peterseliesoep

Afgelopen weekend was het schitterend weer maar helaas komt aan alle mooie liedjes een einde.  Het gaat kouder worden.

Gelukkig kan dat ook zijn charmes hebben.  Lekker knus binnen, kaarsjes aan, goed ingeduffeld in een fleece dekentje … zalig 🙂 ! Geef mij onder die omstandigheden nog een kommetje lekker warme soep in mijn handen en ik ben tevreden.  Dat is voor mij genieten.

Met soep experimenteer ik graag, klik maar eens door naar deze lekkere pastinaak – perensoep, deze kleurrijke truffelaardappelsoep met rozemarijn of deze toch wel ietwat speciale prei – koffiesoep met komijn.

De soep die ik nu met jullie ga delen is niet zo speciaal maar heeft wel een lekkere, licht pittige smaak.  Ideaal dus om een warm gevoel te krijgen op een koude dag !

peterseliesteeltjes

BEREIDING (voor ongeveer 1 ltr soep) :

Snij 1 witte ajuin grof.

Bak deze in een beetje olijfolie gemengd met roomboter, gedurende ongeveer 1 minuut.

Voeg er dan 1/3 koffielepel gerookt paprikapoeder aan toe.  Meng goed en laat nog even bakken.

Doe er 1 dik handvol platte peterselie en 2 dik handvol rucola bij.  Meng alles goed.

Giet er 1 liter groentenbouillon bij en laat op een niet te hoog vuur gedurende een 5 minuten sudderen.

Hierna voeg je 200 ml volle melk toe en mix je de soep.

Je kan ze best ook even door een zeef halen om een mooi gladde soep te krijgen.

Kruid eventueel nog wat bij met peper.

Wat heb je nodig :

  • 1 witte ajuin
  • olijfolie
  • roomboter
  • 1/3 koffielepel gerookt paprikapoeder
  • 1 dik handvol platte peterselie
  • 2 dik handvol rucola
  • 1 liter groentenbouillon
  • 200 ml volle melk
  • peper

SMAKELIJK 🙂 !

2 gedachten over “rucola – peterselie soep

    1. Ik ook ! Je kan daar zoveel kanten mee uit, met soep. Ik experimenteer altijd graag, ook al loopt dat niet altijd goed af ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.