smeuïg chocoladetaartje

Mijn blog kabbelt nu al zo’n 6 jaren rustig verder. Af en toe is er eens een reactie (altijd leuk, hint, hint, knipoog :-)), er komt al eens een volger bij op Facebook of Instagram (zo eentje om de zoveel weken, ook altijd leuk) maar dat is allemaal beperkt.

Als er dan toch eens een dag is dat er opeens een aantal volgers tegelijk bijkomen, dan ben ik altijd enorm verrast én zeer blij.

Als er die dag dan ook nog een toffe reactie wordt gegeven, tja, dan kan mijn dag niet meer stuk 🙂 !

Een paar weken geleden was dat het geval. Opeens waren er een stuk of 10 extra volgers op Facebook. Bovendien wist iemand mij te vertellen dat ze veel inspiratie opdoet op mijn blog. Ze moet gluten-, tarwe- en koemelkvrij eten, niet direct zaken waar ik hier op let, en toch kan ze hier veel ideetjes opdoen voor afwisseling. Kijk, dat hoor ik nu graag, dat ik, zelfs onbewust én onverwacht, mensen inspireer.

Om dit te vieren besloot ik een taartje te maken dat al lang, zo’n jaar ongeveer, op mijn verlanglijstje stond. Het gaat om dit smeuïg chocoladetaartje uit “Nog eenvoudiger” van Pascale Naessens. Het is écht super simpel om te maken en helemaal mijn smaak. Dit gaat zeker en vast in de toekomst nog gemaakt worden.

Ik wil wel even zeggen dat dit misschien niet echt je ding zal zijn als je liefst van al (zeer) zoete taartjes eet. Door het gebruik van zeer donkere chocolade en een minimum aan suiker is dit zeker geen zoet taartje. Maar als je wel houdt van de smaak van goede, donkere chocolade, niet zoet, dan zal je er weg van zijn !

BEREIDING (voor 2 taartjes) :

Laat 120 gr donkere chocolade smelten (ik nam 50 gr chocolade van 100 % cacao en 70 gr van 86 % cacao). Hier kan je natuurlijk zelf kiezen welke chocolade je neemt maar neem er zeker van minimum 75 % cacao.

Meng 2 eieren met 40 gr kokosmeel en 100 gr kokosroom tot een glad mengsel. Als je nu geen kokosroom hebt maar kokosmelk gebruik dan iets minder zodat het mengsel niet te lopend wordt.

Doe er 25 à 35 gr kokosbloesemsuiker bij en de gesmolten chocolade en meng goed. Zorg er voor dat deze niet meer te heet is want anders gaan de eieren direct stollen.

Verdeel dit mengsel over 2 kleine ovenschaaltjes die met bakpapier bekleed zijn. Ik heb hiervoor mijn mini ovenpotjes van Le Creuset gebruikt, die ideaal van grootte waren. Deze hoeveelheden zijn immers niet genoeg voor een grote taart, dus voorzie geen grote bakvorm.

Verdeel nog wat grof gehakte chocolade over de potjes en zet 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °.

Werk de taartjes bij het serveren af met rauw cacaopoeder.

Wat heb je nodig :

 • 120 gr donkere chocolade (minimum 75 % cacao) + extra voor afwerking
 • 2 eieren
 • 40 gr kokosmeel
 • 100 gr kokosroom
 • 25 à 35 gr kokosbloesemsuiker
 • rauw cacaopoeder

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

2 gedachten over “smeuïg chocoladetaartje

  1. Super ! Laat maar weten hoe het gesmaakt heeft, daar ben ik altijd benieuwd naar. Ben jij ook zo verzot op donkere chocolade ?
   Groetjes,
   Peggy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.