vijftig tinten groen …

Vijftig tinten grijs ? Nee, vijftig tinten groen 🙂 !

Van het eerste ben ik absoluut geen fan (laat ons eerlijk zijn, wie begrijpt het succes van die ondingen), van het tweede ben ik een zéér grote fan.

Dit recept komt uit “The Green Kitchen at Home”, het derde, alweer prachtige, boek van The Green Kitchen.

Vijftig tinten groen …

Het trok direct mijn aandacht bij het doorbladeren van het boek.  De naam zegt het eigenlijk al direct, dit recept bestaat uit allerlei groene groenten.  Hier kan je echt alle restjes van groene groenten in verwerken.  Ik heb dat nu ook gedaan, dus voel je vrij om zelf ook te variëren.  Gelijk welke combinatie van groenten je neemt, de saus maakt er een heerlijk gerecht van.  Romig, lekker van smaak met een licht zure, frisse toets door de kappertjes en het limoensap.  Een toppertje van formaat waar E.L. James nog veel van kan leren ;-).

BEREIDING (voor 2 personen) :

Dop een dik handvol tuinbonen en blancheer ze 2 minuten in water met een scheutje melk.  Laat ze afkoelen en dubbeldop ze.

Maak 2 handenvol prinsessenboontjes schoon en stoom of kook ze bijna gaar.

Laat een 100 gr diepvrieserwtjes ontdooien.

Snij 1 kleinere broccoli in roosjes.

Rasp 1 kleine courgette tamelijk grof.

Snij 1 ajuin en 3 teentjes knoflook fijn.  Bak deze een paar minuten in rijstolie op een niet te hoog vuur.

Voeg de broccoliroosjes toe en laat even meebakken.

Doe er 2 koffielepels kappertjes en 2 koffielepels vocht van de kappertjes bij.  Meng even goed door elkaar en laat kort bakken.

Giet er 125 ml witte wijn bij.  Zet het vuur een beetje hoger en laat de alcohol verdampen.

Doe er de erwtjes, 300 ml kokosmelk en 250 ml groentenbouillon bij.  Kruid met peper en een snuifje gerookt zout.

Breng aan de kook en zet dan het vuur lager.  Laat het vocht ietwat inkoken.

Voeg de prinsessenboontjes en de tuinbonen toe en laat kort opwarmen.

Voeg de geraspte schil van 1 limoen toe.

Werk af met fijn gesneden bladpeterselie en de geraspte courgette.

Ik heb hierbij gebakken gnocchi geserveerd maar dit smaakt ook heerlijk met quinoa, parelspelt, pasta, …

Wat heb je nodig :

  • handvol tuinbonen
  • 2 handenvol prinsessenboontjes
  • 100 gr diepvrieserwtjes
  • 1 broccoli
  • 1 courgette
  • 1 ajuin
  • 3 teentjes knoflook
  • rijstolie
  • 2 koffielepels kappertjes
  • 125 ml witte wijn
  • 300 ml kokosmelk
  • 250 ml groentenbouillon
  • peper
  • gerookt zout
  • geraspte schil van 1 limoen
  • bladpeterselie

SMAKELIJK 🙂 !

2 gedachten over “vijftig tinten groen …

    1. Hallo Haydée, wat een lieve man heb jij 🙂 ! Dit is echt lekker, inderdaad. Mijn aandacht werd in het boek alleen al getrokken door de naam van het recept.
      Groetjes, Peggy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *