zoete aardappelnacho’s

Ik las ergens dat mensen het moeilijk beginnen krijgen om elke dag een lekkere maaltijd op tafel te zetten, dat de inspiratie op is. Ergens begrijp ik dat niet goed, voor de corona-crisis moesten we toch ook elke dag eten ? Het is toch niet dat er tot voor kort elke dag een traiteur aan de deur stond met een maaltijd ? Bij mij in ieder geval toch niet ! Bovendien is het nu toch ook niet zo dat er tekorten in de supermarkt zijn ?

Iedereen heeft natuurlijk al eens een dipje, een dagje dat je niet goed weet wat eten, dat je nergens echt zin in lijkt te hebben maar dat was voor corona ook al, niet ?

Ik begrijp het dus niet goed …

Maar dat komt misschien door mijn collectie kookboeken waar ik veel inspiratie uit haal. Of door het feit dat ik elke maand Libelle Lekker en Delicious koop, beide magazines boordevol inspiratie en lekkere gerechten.

In de Libelle Lekker van vorige maand stond Sandra Bekkari centraal. Er stonden oa een aantal gerechten van haar in die als lichte comfortfood werden omschreven, zoals deze zoete aardappelnacho’s.

Van zodra ik het recept las en de bijbehorende foto zag wist ik het, dit gaat zo snel mogelijk gemaakt worden, dit kan niet anders dan lekker zijn. En dat is het ook ! Het is echt zo’n gerecht waar je van zou kunnen blijven eten.

Dus … alstublieft, inspiratie voor volgende week ;-).

BEREIDING (voor 2 personen) :

Schil een 700 gr zoete aardappel (dat zijn zo’n 2 grotere) en snij ze in niet te dikke schijfjes. Als je een mandoline hebt, doe het dan hiermee, dan ben je zeker dat alle schijfjes even dik zijn.

Leg de zoete aardappel schijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met zwarte peper en fleur de sel.

Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 185 °.

Verhit een klontje gezouten roomboter met een scheutje olijfolie. Doe hier 2 koffielepels garam masala en 1/3 koffielepel gerookt paprikapoeder bij. Laat even kort mengen met de boter / olijfolie en voeg dan 250 gr gehakt toe. Kruid met fleur de sel en bak het rul.

Snij ook 1 rode ajuin in ringen en 1 rode puntpaprika in reepjes.

Haal de zoete aardappelen uit de oven, verhoog de temperatuur naar 200 °.

Beleg met het gehakt, de ajuin, de puntpaprika en zwarte bonen (1 blik).

Werk af met gemalen emmentaler.

Zet nog zo’n 10 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.

Werk af met rucola, een beetje olijfolie en het sap van 1 limoen.

Wat heb je nodig :

  • 700 gr zoete aardappel
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • gezouten roomboter
  • 2 koffielepels garam masala
  • 1/3 koffielepel gerookt paprikapoeder
  • 250 gr gehakt
  • 1 rode ajuin
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 blik zwarte bonen
  • gemalen emmentaler
  • rucola
  • sap van 1 limoen

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.