American pancakes

pancakes

 

Weekend !!!!!!

Alhoewel er voor mij nu weinig verschil zit tussen weekdagen en weekend, thuis ben ik sowieso.  Het enige verschil is dat ik tijdens de week alleen thuis ben en in het weekend niet.

Wat ?? Oh sorry Frisky, ik ben helemaal niet alleen thuis tijdens de week ;-).

Maar goed … er is verandering op komst ! Nog 1 week ga ik door het leven als werkloze en dan kan ik er terug invliegen, na dik 2 maanden thuis.  Na 2 tijdelijke jobs en 2 zware vergissingen in jobkeuze start ik maandag 14 november in een nieuwe job.  Het is best wel spannend, als ik er aan denk krijg ik nu al kriebels en stijgt mijn stressniveau een beetje (euhm, euhm).  Ik hoop zo dat ik nu de juiste keuze heb gemaakt en eindelijk alles op jobniveau wat op zijn plaats gaat vallen.  Dat het effectief een interessante job gaat zijn, met leuke collega’s.

In ieder geval, weekend gaat dus binnenkort weer helemaal anders aanvoelen.  Weekend worden terug 2 dagen genieten van thuis zijn na 5 dagen ergens anders te hebben doorgebracht.  Weekend worden terug 2 dagen tijd om recepten te testen, om te bakken en wat uitgebreider te koken.

Wat ik sowieso tof vind aan het weekend is het feit dat je al eens wat meer moeite kan doen voor het ontbijt.  Het hoeft niet allemaal snel, snel te gaan, je hebt immers tijd, er is geen baas die op je wacht.

Deze American pancakes maak ik al eens graag klaar voor het ontbijt tijdens het weekend.  Niet dat ze super veel voorbereiding vragen, maar tijdens de week zie ik me toch niet ’s morgens vroeg al pannenkoekendeeg staan maken.

Als je nog nooit American pancakes hebt gegeten, tja, sorry maar dan heb je een stevig gat in je cultuur ;-).  Ga dan nu maar gauw naar de winkel om de nodige ingrediënten te halen en maak deze morgenvroeg.  En als je ze wel al gegeten hebt, dan besef je maar al te goed hoe lekker ze zijn.  Ga dus in dat geval ook maar gauw naar de winkel ;-).

Wat deze pannenkoeken zo bijzonder maakt ? Ze zijn lekker dik, fluffy en smeuïg en smaken zoooo goed met ahornsiroop.  Je voelt je verwend vanaf ’s morgens vroeg :-).

Ik vond dit recept een tweetal jaren geleden bij Baked Louie’s en sindsdien verschijnen deze pancakes hier regelmatig bij het ontbijt.

bruine-suiker

BEREIDING (voor zo’n 6 pannenkoeken) :

Meng 225 gr patisseriebloem, 40 gr lichtbruine suiker, 12 gr bakpoeder en een snuifje fleur de sel goed door elkaar.

Maak een kuiltje in het midden van dit mengsel en giet er rustig, al roerend, 30 gr gesmolten roomboter, 2 losgeklutste eieren, 300 ml volle melk en enkele druppels vanille extract bij.

Meng alles goed tot een glad beslag.

Bak de pancakes in een kleinere anti aanbak pan.  Zo bekom je de typische dikke pannenkoekjes.

Giet telkens ongeveer een soeplepel beslag in de pan.  Laat het beslag bakken tot er bubbeltjes verschijnen.  Draai dan om en laat nog even kleuren aan de andere kant.

Wat heb je nodig :

  • 225 gr patisseriebloem
  • 40 gr lichtbruine suiker
  • 12 gr bakpoeder
  • snuifje fleur de sel
  • 30 gr gesmolten roomboter
  • 2 eieren
  • 300 ml volle melk
  • enkele druppels vanille extract

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.