curry quinoa met kikkererwten en scampi

dsc_0203

Een tijdje terug had ik zin in “iets” met kikkererwten en quinoa.  Ik kan dat echt zo hebben, zin in bepaalde ingrediënten en / of combinaties en dan moet en zal dat ’s avonds op tafel staan.  Soms kost me dat dan uren zoeken in mijn kookboeken en op internet.  Ja, ik kan me daar echt volledig in verliezen, in het zoeken naar recepten, in het lezen van andere blogs met recepten, in het bladeren in mijn kookboeken.  Soms resulteert dat dan nog in een race naar de supermarkt om de nodige ingrediënten om 4u, 4u30.  Inderdaad, dé moment dat iedereen in de supermarkt staat om na het werk boodschappen te doen.  Ik sta mezelf daar dan te vervloeken, de ganse dag tijd en dan op het drukste moment wat gaan staan aanschuiven in een lange rij aan de kassa ! Toen ik werkte, kon ik me daar zo aan ergeren, gepensioneerden die op dat uur naar de supermarkt komen en het nog wat drukker maken.  Maar nu ben ik soms zelf ook zo’n “gepensioneerde” ;-).

Maar goed, kikkererwten en quinoa …

Ik ging op zoek naar recepten en kwam terecht op de mooie blog Een Bord Vol.  Hier vond ik dit recept terug en ik was direct verkocht.  Eerst en vooral door de mooie, smakelijke foto, maar daarna ook door het recept zelf.  Het klonk zo lekker, ik was blij dat ik kon beginnen eten.  En kon vaststellen dat het ook effectief zeer lekker was ! Het is een lekker pittig gerecht, dat weinig moeite kost en dus zeker ook geschikt is om klaar te maken na een werkdag.

Ik heb een paar dingen gewijzigd aan het recept (tja, ik kan dat toch zo moeilijk laten hé).  In plaats van curry heb ik vadouvan gebruikt.  Dit is in feite de Franse versie van currypoeder, met een zalige geur.  Heb je dit nu niet in huis, kan je natuurlijk gewoon currypoeder gebruiken.  De scampi’s heb ik niet mee gekookt zoals in het originele recept, maar gebakken.  Voor de rest heb ik braaf gevolgd ;-).

dsc_0196

BEREIDING (voor 2 pers) :

Rooster 60 gr grof gesneden walnoten even in een anti aanbakpan zonder vetstof.  Let op dat ze niet verbranden, dit kan opeens snel gaan (zegt de ervaringsdeskundige ;-)).  Hou de noten opzij.
Was 150 gr quinoa goed met koud water zodat dit geen bittere smaak geeft.  Kook hem dan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.  In het water doe je 1 afgestreken eetlepel vadouvan.
Snij 1 niet te grote witte ajuin fijn en laat deze even bakken in wat olijfolie.
Voeg hierbij 1 in blokjes gesneden groene appel en laat deze kort meebakken.
Hierna voeg je 2 afgestreken eetlepels (of iets minder als je het minder pittig wil) vadouvan toe, samen met 1 blik – 400 gr kikkererwten en de geroosterde walnoten.  Laat dit op een niet te hoog vuur even bakken.
Giet er dan 150 ml groentenbouillon (gebruik hiervoor wel 1 volledig bouillonblokje) bij, en 1 eetlepel bruine suiker.
Breng dit aan de kook tot het wat indikt en zet dan het vuur laag om alles nog even te laten pruttelen.
Ondertussen bak je een 5 à 8 scampi’s per persoon in een beetje olijfolie.  Kruid ze ook lichtjes met peper.
Meng tenslotte de quinoa met het kikkererwtenmengsel, leg er de scampi’s bij en doe er nog wat peterselie op.

Wat heb je nodig :

 • 60 gr walnoten
 • 150 gr quinoa
 • 3 eetlepels vadouvan of curry
 • 1 witte ajuin
 • 1 groene appel
 • 1 blik – 400 gr kikkererwten
 • 150 ml groentenbouillon
 • 1 eetlepel bruine suiker
 • 10 à 16 scampi’s
 • olijfolie
 • peper
 • peterselie

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.