dadel – cashew – cacao balletjes

Dat is een mond vol voor zo’n kleine snack hé ? Deze balletjes worden ook bliss balls genoemd maar ik vind dat toch een beetje gek klinken. Maar het spreekt wel gemakkelijker uit natuurlijk dan dadel – cashew – cacao balletjes.

Ik zou zeggen, kies gewoon zelf hoe je ze wil noemen, maar maak ze zeker eens. Ze zijn heerlijk als tussendoortje en toch ook wel redelijk gezond lijkt mij (zolang je ze niet allemaal in 1 keer binnenspeelt).

Bovendien is het “werk” dat je er aan hebt 2 keer niets. En je kan er volop mee variëren, naar eigen smaak. De dadels zijn wel altijd de basis, ze zorgen voor een stevig en plakkering mengsel waar je gemakkelijk balletjes van kan maken.

De inspiratie voor deze heb ik gevonden bij Home of a Foodie, een prachtige website met heerlijke recepten. Ga er zeker eens een kijkje nemen !

BEREIDING (voor zo’n 15 balletjes) :

Verwijder bij 300 gr dadels de pit en snij ze in kleinere stukjes.

Doe deze samen met 140 gr cashewnoten en 30 gr rauw cacaopoeder in de mixer. Mix alles redelijk fijn.

Voeg 4 eetlepels water toe en mix nogmaals.

Je krijgt nu een plakkerig en stevig mengsel.

Naar smaak kan je nu ook nog kaneel toevoegen aan het mengsel. Ik doe er ongeveer 1 eetlepel bij, maar dit hoeft dus niet.

Maak je handen nat en draai kleinere balletjes van het mengsel.

Leg de balletjes op een schaaltje en laat ze een tweetal uurtjes koelen en harder worden in de koelkast.

Naar het schijnt kan je deze balletjes 1 week bewaren in de koelkast maar, eerlijk, ik zou niet weten of dat klopt want ze hebben het hier zo lang niet overleefd ;-).

Wat heb je nodig :

  • 300 gr dadels
  • 140 gr cashewnoten
  • 30 gr rauw cacaopoeder
  • 4 eetlepels water
  • eventueel 1 eetlepel kaneel

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.