double chocolate roomijs

double-chocolate-roomijs

In mijn jeugd was er een liedje genaamd “Heaven is a place on earth”.  Wel, als je dit eet, dat weet je dat dat waar is ;-).  Dit is zoooo lekker, niet te doen.  Doe dit zeker in een kommetje dat je kan uitlikken, waar je tong lang genoeg voor is, want geloof me je gaat het zonde vinden om ook maar iets verloren te laten gaan ;-).

Een chocolade smaak om u tegen te zeggen, lekker romig van textuur, wat kan je nog meer wensen ?

dsc_0502

BEREIDING (voor 1 ltr roomijs) :

Breng 300 ml kookroom, met 2 kaneelstokjes in, tegen de kook aan.  Draai dan het vuur uit, dek de pot af en laat zo’n 30 minuten trekken.  Verwijder daarna de kaneelstokjes.

Klop 4 eidooiers samen met 75 gr lichtbruine suiker tot een dik en bleek mengsel.

Breng de kookroom terug tot tegen de kook aan en roer er dan 125 gr fijn gehakte pure chocolade door tot die volledig gesmolten is.  Ik gebruikte ongeveer de helft chocolade van 70 % cacao en de helft chocolade van 86 % cacao.  Dit hoeft niet maar gebruik zeker chocolade van minimum 70 % cacao.

Schenk het chocolademengsel al roerend bij het ei / suikermengsel en verwarm dit au-bain-marie een 3 à 4 minuten.  Het water mag niet koken maar moet wel heet zijn.

Laat dan het mengsel afkoelen en zet het nog zo’n uurtje in de koelkast.

Klop 300 ml volle room tot yoghurtdikte en spatel dit door het koude chocolademengsel.

Draai hiervan ijs volgens de aanwijzingen van je ijsmachine.

Voeg vlak voordat het ijs klaar is, kleine chocoladebrokjes toe (ik nam zo’n 100 gr).

Dit ijs schept iets moeilijker, een mooi bolletje kan je er niet van maken.  Het heeft ook zo’n dik half uur uit de diepvries nodig om zacht genoeg te zijn om te kunnen scheppen.  Maar daar gaan we niet over muggenziften …

Wat heb je nodig :

  • 300 ml kookroom
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 eidooiers
  • 75 gr lichtbruine suiker
  • 125 gr pure chocolade (min 70 % cacao)
  • 300 ml volle room
  • 100 gr chocoladebrokjes

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.