espresso blondies

Januari is voorbij …

Februari is ondertussen ook al bijna voor de helft voorbij …

Bij de meesten zullen de goede voornemens waarschijnlijk dus al lang een herinnering zijn. Ik veroordeel niet hoor, bij mij zijn ze dat ook alweer.

Maar … dat betekent dat deze espresso blondies dus kunnen gemaakt worden 🙂 !

En geloof me, deze wil je, nee moet je absoluut eens maken, zo lekker !

Het recept komt eigenlijk van een advertentie voor koffiemachines van Jura, uit Delicious magazine. Omdat wij hier thuis ook zelf een Jura hebben, kon ik het niet laten om dit eens recept eens te testen.

En anders ook hoor …

Bovendien, brownies, ja die maak ik regelmatig maar blondies had ik nog nooit gemaakt. Het resultaat viel echter zo goed mee dat het voortaan moeilijk kiezen zal worden … brownies … of blondies …

BEREIDING (voor 15 à 20 blondies) :

Doe 135 gr witte chocolade samen met 200 gr roomboter in een pan. Zet deze op een zeer zacht vuur (zeker niet hoger dan 3) en laat langzaam smelten. Roer regelmatig even om.

Zet ondertussen 50 ml sterke espresso en laat deze afkoelen.

Van zodra de chocolade en boter goed gesmolten zijn klop je er 75 gr kokosbloesemsuiker, 2 eieren en de espresso door.

Meng 165 gr bloem met een afgestreken koffielepel bakpoeder en een snuifje fleur de sel.

Voeg dit toe bij de rest en meng goed door elkaar.

Doe dit beslag in een met bakpapier beklede vorm en zet een 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °.

Wat heb je nodig :

  • 135 gr witte chocolade
  • 200 gr roomboter
  • 50 ml sterke espresso
  • 75 gr kokosbloesemsuiker
  • 2 eieren
  • 165 gr bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • snuifje fleur de sel

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.