fotografie : Brakelbos en omgeving

Wij gaan graag eens wandelen in het Hallerbos.  In deze periode van het jaar is het daar prachtig.  Duizenden boshyacinten kleuren het bos paars en omringen je al wandelend met een zalige geur.

Helaas zijn wij niet de enige mensen die daar graag gaan wandelen om dit prachtig staaltje kunst van moeder natuur te zien.  Als de boshyacinten bloeien lijkt het net alsof gans België daar tijdens het weekend te vinden is.  Je kan er haast letterlijk op de koppen lopen.  Dit maakt het allemaal net dat tikkeltje minder leuk, ook al is het al elke keer genieten geweest.  Maar toch, ik zou daar graag eens in stilte rondlopen, zonder jengelende kinderen en luid babbelende volwassenen op de achtergrond.  Zonder mij te moeten ergeren aan de vele analfabeten die ons land blijkbaar nog rijk is, die zonder schaamte de bloemen plukken, er op trappen, er op gaan zitten, … ondanks de vele bordjes die beleefd vragen om dit niet te doen.

Toen ik dus las dat het Brakelbos een zeer goed, maar weinig gekend, alternatief is voor het Hallerbos, was de beslissing snel gevallen.  Dit jaar zouden de boshyacinten in Brakel bewonderd worden.

 

En ja, het Brakelbos heeft inderdaad wel wat weg van het Hallerbos. Maar waar je in het Hallerbos in een zee van paarse boshyacinten terechtkomt, blijkt dat in het Brakelbos eerder een vijvertje te zijn. Een mooi vijvertje, maar een vijvertje.

In het Hallerbos kan je kilometers lang tussen de bloemen wandelen, in het Brakelbos haal je 1 kilometer tussen de bloemen nog niet.  Het is een beetje de mini versie, het geeft al een klein beetje een beeld van het “echte werk”, het is een teaser, een trailer voor het Hallerbos.  Maar zeggen dat het een evenwaardig alternatief is, nee, dat niet …

Pas op, begrijp me niet verkeerd, het was genieten van deze wandeling want het bos en zijn omgeving zijn absoluut de moeite waard, zijn heel mooi.

Maar als je al in het Hallerbos bent geweest, specifiek voor de boshyacinten, leg dan op dit gebied je verwachtingen niet te hoog voor het Brakelbos.  Zo vermijd je teleurstelling waardoor je misschien niet genoeg geniet van al het moois dat het Brakelbos toch wel te bieden heeft.

Zijn jullie al in het Hallerbos en / of Brakelbos geweest ?

 

2 gedachten over “fotografie : Brakelbos en omgeving

  1. Goh Peggy , wat maak jij prachtige foto’s ! Het Hallerbos al dikwijls ‘gedaan’ en me inderdaad ook al meermaals geërgerd aan mensen die zich een weg banen dwars door de paarse bloemenzee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.