hot dog met merguez, venkel, zure room en peterselie

Vorige week stond in Libelle een artikel over een foodtruck die haute dogs serveert, gepimpte hot dogs dus, hot dogs met dat tikkeltje meer.

Het gaf mij zo’n zin in een hot dog dat ik besloot om er nog dezelfde dag eentje op het menu te zetten.

Ik wilde echter wel een haute dog maken, geen gewone hot dog.  Ik wilde niet zomaar een worst en wat mosterd tussen een broodje mikken.  Ik wilde er eentje om duimen en vingers bij af te likken !

En het is mij gelukt ! Ik heb letterlijk duimen en vingers mogen aflikken … duimen en vingers die na een paar happen vol hingen met zure room met peterselie (die natuurlijk lichtjes smolt door de warmte) ;-).  Voorzie dus zeker een servetje vooraleer je er aan begint !

Merguez worstjes zijn mijn favoriete worstjes, dus ik koos dan ook zo eentje als basis.  Ik combineerde dit met kort gebakken venkel met venkelzaadjes en een sausje op basis van zure room met peterselie, als fris tegengewicht voor het pittige van de merguez.

Resultaat : een hot (haute) dog die mij ongelooflijk heeft gesmaakt !

BEREIDING (voor 2 personen) :

Snij 1 grote venkel in staafjes, en 1 kleine witte ajuin zeer fijn.

Bak 1 koffielepel venkelzaadjes, samen met de fijn gesneden ajuin, kort in hete rijstolie.

Voeg er dan de staafjes venkel aan toe en bak deze een paar minuten.

Ondertussen begin je ook 4 merguez worstjes te bakken.

Maak het sausje door 3 eetlepels zure room te mengen met een flink handvol grof gesneden peterselie en een snuifje fleur de sel.

Leg 3 of 4 broodjes in een oven van 50 ° voor een paar minuten zodat deze lichtjes opwarmen.  Koop lekkere broodjes naar smaak bij de bakker.  Het aantal hangt af van de grootte van de broodjes en je honger natuurlijk.

Snij de broodjes bijna volledig door.

Besmeer beide binnenkanten met zure room met peterselie.

Leg er de gebakken venkel op en tenslotte een merguez worstje.

Wat heb je nodig :

  • 1 grote venkel
  • 1 kleine witte ajuin
  • 1 koffielepel venkelzaadjes
  • rijstolie
  • 4 merguez worstjes
  • 3 eetlepels zure room
  • filnk handvol peterselie
  • fleur de sel
  • 3 à 4 broodjes naar keuze

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *