lavendel – tijm madeleines

Een vakantiedag in juni …

Buiten is het grijs en een hevige wind giert rond ons huis. Ik zie bloemblaadjes over het terras vliegen, regendruppels op het water van de vijver.

De lente lijkt zich even te hebben teruggetrokken, in het voordeel van de herfst.

Om het lentegevoel wat terug te brengen beslis ik om deze lavendel – tijm madeleines te maken.

De geur van de gedroogde lavendel alleen al katapulteert een mens naar zonniger, zomerser oorden. En als je bij het eten van deze madeleines even je ogen sluit en je fantasie vrijlaat, waan je je in de Provence ;-). Een dikke dank je wel aan Delicious magazine om dit mogelijk te maken ;-).

BEREIDING (voor 12 madeleines) :

Vet een madeleine bakblik in met roomboter en bestrooi met bloem. Zet dit tot gebruik in de koelkast.

Smelt 65 gr roomboter en laat iets afkoelen.

Klop intussen 2 eieren met 40 gr rietsuiker gedurende een 5 à 7 minuten tot ze dik en schuimig zijn.

Meng 65 gr bloem met 1/2 koffielepel bakpoeder en een snuifje fleur de sel.

Zeef dit mengsel boven een kom en meng het nog even goed door elkaar.

Doe er de gesmolten boter, 1 koffielepel gedroogde lavendel , 1 à 1,5 koffielepel fijn gesneden verse tijmblaadjes (naar smaak) en 1 eetlepel vloeibare honing bij. Meng alles voorzichtig door elkaar.

Laat dit beslag 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190 °.

Verdeel het beslag dan over de bakvorm en bak de madeleines in het midden van de oven gedurende een 15 minuten tot ze lichtbruin zijn.

Wat heb je nodig :

  • 65 gr roomboter + extra om bakblik in te vetten
  • 2 eieren
  • 40 gr rietsuiker
  • 65 gr bloem + extra om bakblik te bestrooien
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
  • snuifje fleur de sel
  • 1 koffielepel gedroogde lavendel
  • 1 à 1,5 koffielepel verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel vloeibare honing

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.