Ik ga jullie iets bekennen maar sssst niet doorvertellen … ik mis mijn leven als huisvrouw wel eens !
De overvloed aan tijd om te koken en te bakken, om te experimenteren in de keuken, om te zitten neuzen in kookboeken en op blogs om ideetjes op te doen, super zalig gewoon. Ik kon me daar echt uren in verliezen. Stefan op een weekdag, na zijn werkdag, verrassen met een bijzondere maaltijd, waar wat meer werk in was gekropen, ik vond het gewoon fantastisch. En hij ook wel denk ik …
Nu ik terug aan het werk ben, kan dat helaas niet meer. Of toch niet meer tijdens de week, in ieder geval. Tijdens de week moet het snel gaan, is er geen tijd om uren te staan koken. Er zijn hier dus de laatste weken al heel wat snelle recepten de revue gepasseerd. Ik weet het, jullie hebben daar nog niet veel van gezien, maar ik beloof om mijn best te doen om daar verbetering in te brengen. Om te beginnen heb ik vanaf nu 2 weken vakantie, wat dus meer tijd betekent voor mijn blog, tijd om wat bij te werken.
Dit is al één van die snelle recepten. Inspiratie hiervoor kreeg ik in Libelle Lekker van september, de gember – kurkuma roomsaus is een eigen toets. En eigenlijk wel een zeer lekkere eigen toets, al zeg ik het zelf ;-). Als de pan niet meer zo warm was geweest nadat de laatste sliert linguine was verdwenen ik had ze uitgelikt 😉 ! Plus, binnen het half uur stond dit gerecht op tafel. Wat kan een mens nog meer wensen na een werkdag ?
BEREIDING (voor 2 pers) :
Bak een 300 à 350 gr gehakt rul in een klontje roomboter.
Ondertussen snij je 2 à 3 preistengels (afhankelijk van de dikte) fijn. Deze voeg je toe aan het gehakt.
Laat alles op een zacht vuur verder bakken gedurende een 15 minuten. Roer alles regelmatig even om.
Kook 300 gr linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Wanneer het gehakt – preimengsel klaar is, zet je het vuur een beetje hoger en voeg je 500 ml volle room toe, samen met een paar cm vers geraspte gember en 1 bol staande eetlepel kurkuma. Kruid ook nog wat bij met zwarte peper.
Laat dit enkele minuten koken.
Giet ondertussen de pasta af en meng deze onder het gehakt – preimengsel.
Werk af met wat geraspte kaas.
Wat heb je nodig :
- 300 à 350 gr gehakt
- 2 à 3 preistengels
- 300 gr linguine
- 500 ml volle room
- paar cm verse gember
- 1 eetlepel kurkuma
- zwarte peper
- geraspte kaas
- roomboter
SMAKELIJK 🙂 !