mango – chorizosalade met zuring en pistachenoten

Er zijn weer een aantal hete dagen op komst volgende week. Ik zelf word daar niet bepaald gelukkig van. Ja, natuurlijk kan ik genieten van de zon en zomerse temperaturen maar niet van dagen waarbij de temperatuur tot ver boven de 30 ° stijgt en je jezelf voelt beginnen wegsmelten na 5 minuten buiten.

Dat zijn ook zo lastige dagen op het vlak van eten vind ik. Ik wil wel eten, ik heb wel honger maar eigenlijk is het enige wat smaakt water en roomijs ! En daar kan je (helaas) niet echt op overleven.

Nu heb ik mij een tijdje geleden wel een boek gekocht dat zeer goed van pas komt voor zulke hete zomerdagen. Het staat vol heerlijke salades, die snel klaar zijn (logisch, want geschreven door Janneke Philippi). Er staan ook een aantal verrassende recepten in, zoals deze salade. De combinatie van mango met chorizo is er eentje waar ik zelf zo niet direct op zou komen. Ik was er wel direct door gefascineerd. Ik kon me zo niet direct inbeelden hoe de smaak zou zijn, of dit effectief wel lekker zou zijn. Een tijdje geleden, kort na de aankoop van het boek, heb ik deze salade dus al eens gemaakt en ik denk dat hij komende week terug op het menu gaat staan.

Want echt waar, dit is verrassend lekker. De pittige chorizo is een match made in heaven met de zachte mango. De pistachenoten geven beet aan deze salade en de zuring maakt het geheel mooi af.

Probeer deze dus maar eens de komende dagen, je zal het je niet beklagen.

BEREIDING (voor 2 pers) :

Snij 1 chorizoworst van 225 gr in plakjes, en deze dan in halve maantjes. Neem zeker de pittige variant !

Hak 1 rode ajuin zeer fijn.

Bak de chorizo en ajuin een 4 à 5 minuten in een eetlepel olijfolie tot ze ietwat knapperig zijn. Laat ze dan uitlekken op keukenpapier.

Schil 2 mango’s en snij ze in blokjes.

Hak een dik handvol pistachenoten grof.

Meng de chorizo / ajuin met de mango. Strooi er de pistachenoten en een handvol zuring blaadjes over.

Werk af met wat fleur de sel.

Wat heb je nodig :

  • 1 chorizoworst van 225 gr (pittige variant)
  • 1 rode ajuin
  • olijfolie
  • 2 mango’s
  • dik handvol pistachenoten
  • handvol zuring blaadjes
  • fleur de sel

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.