pasta met spinazie – cashewpesto en kip

Als er iets is dat ik de laatste jaren geleerd heb, dan is het wel dat investeren in degelijk materiaal echt wel een must is in de keuken.

Vroeger zag ik daar het nut niet van in. Ik was toen ook nog niet bezig met koken zoals nu. Een goedkope potten- en pannenset bv was voor mij al voldoende. Dat die er na een tijdje uitzagen alsof ze bijna uit oorlogsgebied kwamen, met een verkleurde bodem, dat nam ik er bij. Dat was toch normaal, niet ? Je gebruikt dat tenslotte elke dag … Bovendien was het maar om te koken …

En werd het echt te erg, dan kocht ik gewoon nieuwe. Als je daar even over nadenkt komt dat op termijn natuurlijk duurder uit dan direct degelijk materiaal kopen maar ja …

Toen ik me meer begon te verdiepen in koken bleek algauw dat het materiaal dat ik had niet voldeed.

De eerste investering was een degelijke set messen. Er ging bij wijze van spreken bijna een nieuwe wereld voor me open. Ok, dat is wat overdreven maar toch. Het maakt zo’n immens verschil, groenten snijden met een goed mes. Niet alleen in gemak maar ook in tijd.

Ook mijn pottenset werd na wat sparen vervangen door eentje van AMC. Deze zijn nu al wat jaren oud maar nog steeds zo goed als nieuw. En niet omdat ik ze niet vaak gebruik !

Alleen met pannen ben ik nog wat blijven sukkelen de laatste jaren. Ook al kocht ik niet meer de goedkoopste, telkens weer kwam er serieus wat slijtage op na zo’n 1 à 1,5 jaar. Ik kocht wel telkens pannen met antiaanbaklaag en dat is toch precies altijd wat problematisch. Of ik kan daar niet mee werken, dat kan ook zijn ;-). In ieder geval, ik kreeg ze telkens weer kapot.

Een hele tijd geleden zag ik een prachtige pan staan van Demeyere. Ik moest even slikken bij het prijskaartje, moet ik eerlijk zeggen. Ze bleef echter in mijn gedachten zitten en toen de antiaanbaklaag van mijn laatste pan weer begon los te komen, had ik er genoeg van. Van zodra ik kans zag ging ik naar de winkel om die Demeyere pan te kopen, een pan zonder die, voor mij, vervelende antiaanbaklaag.

Ik ben dus nu zo’n 300 € armer (slik) maar wel een pan met prachtig design rijker. En staat ze niet mooi op foto 😉 ?

Nog op de dag van aankoop heb ik ze al getest natuurlijk ! Tja, dat is net als een kind met nieuw speelgoed hé ! Het was even wennen, want nu moet ik wel wat meer vetstof gebruiken maar ze is wel zalig om mee te koken.

Deze pasta bleek heerlijk te zijn, maar dat zal waarschijnlijk ook wel met een andere pan zo zijn … Dus laat je niet tegenhouden om deze te maken als je geen Demeyere pan hebt ;-).

BEREIDING (voor 2 pers) :

Laat een uurtje op voorhand 100 gr cashewnoten noten weken in ruim water.

Maak dan eerst de pesto. Mix hiervoor 250 gr baby spinazie, de geweekte en afgespoelde cashewnoten, het sap van 1 limoen, 60 gr geraspte parmezaan, 1 in stukjes gesneden teentje knoflook, 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder, zwarte peper en fleur de sel. Doe er olijfolie bij tot de pesto smeuïg genoeg is.

Snij 3 kippenfilets in blokjes. Bak deze in een mengeling van olijfolie en gezouten roomboter, kruid goed met kippenkruiden.

Kook ondertussen 250 gr pasta (ik nam bucatini) 1 minuutje korter dan aangegeven. Giet af en doe terug in de warme pot. Doe er de spinazie – cashewnoten pesto bij en meng goed.

Verdeel er de gebakken kippenblokjes door.

Wat heb je nodig :

  • 100 gr cashewnoten
  • 250 gr baby spinazie
  • sap van 1 limoen
  • 60 gr geraspte parmezaan
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder
  • zwarte peper
  • fleur de sel
  • olijfolie
  • gezouten roomboter
  • 3 kippenfilets
  • kippenkruiden
  • 250 gr pasta (bv bucatini)

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.