romige portobello en witte bonen met gnocchi

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag waarom ik geen tijden vermeld bij een recept. Wel, daar zijn eigenlijk 2 redenen voor …

Ten eerste hou ik zelf nooit rekening met de tijd die bij een recept vermeld staat. Meestal klopt dat toch langs geen kanten vind ik. Of ik ben te traag, dat kan ook ;-). Ik vind dat je al veel kan opmaken uit het recept zelf, dat je zo wel kan inschatten of iets veel tijd gaat nodig hebben of niet.

Ten tweede ben ik nogal chaotisch in de keuken, in het koken. Zoals eerder gezegd, ik ben misschien te traag, net om die reden. Ik kan misschien een uur voor iets nodig hebben, terwijl iemand anders met de helft van de tijd toekomt. Het rare is, ik lees op voorhand altijd goed het recept om zoals gezegd te kunnen inschatten of er veel tijd gaat nodig zijn om dat bepaalde gerecht klaar te maken. Toch slaag ik er geregeld wel in om iets vergeten te zijn bij de voorbereiding, dat er dan opeens gauw gauw nog tussenkomt bij het koken zelf en voor tijdverlies zorgt.

Dus, voil√†, vandaar dat er hier geen tijden bij staan. Maar je mag er wel van uitgaan dat wanneer ik zeg dat een gerecht snel klaar is, dat effectief ook het geval is ! En wat versta ik onder snel ? Binnen de 30 √† 45 minuten …

Bij dit gerecht is dat trouwens ook het geval, dit is snel klaar te maken en dus ideaal voor een weekdag / werkdag.

Ik heb mij gebaseerd op een recept dat ik zag passeren op de blog Mie en Place. Zij gebruikt witte champignons en kastanjechampignons, ik koos voor portobello champignons omdat ik die veel lekkerder vind. Verder heb ik nog grote witte bonen toegevoegd, wat extra kruiden (komijnzaadjes en gerookt paprikapoeder) en mascarpone om het nog romiger te maken. Ik heb er dus mijn eigen toets aan gegeven, gewoon omdat ik dat graag doe / niet kan laten. Het werd een heerlijke vegetarische maaltijd, goed vullend, waar je zeker geen vlees gaat missen.

BEREIDING (voor 2 personen) :

Snij 3 teentjes knoflook en 1 kleine witte ajuin fijn. Rits de blaadjes van een handvol takjes tijm en ga er even grof door met een mes.

Borstel 4 portobello champignons schoon en snij in redelijk dunne schijfjes.

Bak eerst de ajuin in een mengeling van olijfolie en roomboter tot hij glazig is.

Voeg er 1 eetlepel komijnzaadjes aan toe en 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder. Meng goed door elkaar en laat nog een minuutje bakken.

Doe er dan de knoflook bij en laat nog even heel kort bakken.

Voeg de schijfjes portobello en 1 pot (330 gr) grote witte bonen toe en bak gedurende een 10 minuten. Roer alles regelmatig even om zodat het niet kan aanbranden. Kruid met zwarte peper en fleur de sel.

Ondertussen bak je 500 gr gnocchi (ja, gewoon gnocchi uit de supermarkt, niet zelf gemaakt) in een mengeling van olijfolie en roomboter tot ze mooi kleuren. Je hoeft ze niet op voorhand te koken. Op deze manier vind ik ze het lekkerste. Kruid deze met wat zwarte peper en fleur de sel.

Doe tenslotte 100 gr mascarpone en 200 ml volle room bij het portobello / bonen mengsel en laat even zachtjes inkoken.

Leg de gebakken gnocchi erbij en werk af met de tijm en een beetje geraspte parmezaan.

Wat heb je nodig :

 • 3 teentjes knoflook
 • 1 witte ajuin
 • handvol takjes tijm
 • 4 portobello champignons
 • olijfolie
 • roomboter
 • 1 eetlepel komijnzaadjes
 • 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder
 • 1 pot (330 gr) grote witte bonen
 • zwarte peper
 • fleur de sel
 • 500 gr gnocchi
 • 100 gr mascarpone
 • 200 ml volle room
 • geraspte parmezaan

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.