Pompoensoep, dat is toch waar een druilerige, kille zondagse zaterdag zoals vandaag om vraagt ?
Het is echt zo’n dag om onder een fleece dekentje te kruipen met een kom lekkere, warme soep. Daar alles dicht is vanwege de feestdag is het sowieso ook een beetje een rare zaterdag. Een zaterdag die het zondag-gevoel oproept, een zaterdag die vraagt om niets-doen, die vraagt om gewoon genieten en relaxen.
Deze pompoensoep heb ik de laatste weken al vaak gemaakt, ik kan er van blijven genieten, zo lekker vind ik ze.
Ik bedacht het recept omdat ik wel eens “andere” pompoensoep wilde. Pompoen en amandelen vormen een goede combinatie dus ik besloot om amandelmelk toe te voegen aan mijn pompoensoep. Een zeer goede beslissing bleek ! Melk geeft sowieso een lekkere toets aan soep vind ik, vooral dan op het vlak van dikte, van consistentie. Melk maakt soep zo net iets romiger, smeuïger dan bouillon.
Dus … maak deze soep, je zal er geen spijt van krijgen !
Verwarm een scheutje rijstolie in een pot.
Bak hierin op een niet te hoog vuur gedurende een paar minuten 1 grof gesneden ajuin, 3 teentjes geplette knoflook en een 3 à 4 cm, in schijfjes gesneden, verse gember.
Voeg er 1 eetlepel kurkuma en wat zwarte peper aan toe.
Tenslotte doe je er 500 gr pompoenblokjes bij.
Meng alles goed door elkaar en laat even bakken.
Zet het vuur hoger en voeg 1/2 ltr geroosterde amandelmelk toe, 1/2 ltr water en 2 groentenbouillonblokjes.
Breng aan de kook en laat dan een 10 minuten pruttelen op een zachter vuur.
Mix de soep.
Wat heb je nodig :
- rijstolie
- 1 ajuin
- 3 teentjes knoflook
- 3 à 4 cm gember
- 1 eetlepel kurkuma
- zwarte peper
- 500 gr pompoenblokjes
- 1/2 ltr geroosterde amandelmelk
- 1/2 ltr water
- 2 groentenbouillonblokjes
SMAKELIJK 🙂 !