risotto met portobello, chorizo, komijn en limoen

Eerlijk waar, ik heb getwijfeld of ik de blog niet even zou stil leggen gezien de omstandigheden. Ik dacht dat het misschien wat raar zou zijn, blijven schrijven over koken en eten, over leuke dingen, terwijl er zo veel mensen lijden, terwijl het leven zo op zijn kop staat.

Maar dan dacht ik, het koken, het bloggen, is voor mij een vorm van ontspanning, van even vergeten wat er allemaal gaande is. En dat zal het nog voor vele andere mensen ook zijn.

Daarbij, we moeten blijven eten én niemand heeft gezegd dat we niet meer mogen genieten. Integendeel, nu meer dan ooit is het het moment om te genieten van wat we nog hebben. Eten, lekker eten, valt daar voor mij zeker onder.

Deze risotto met portobello, chorizo, limoen en komijn is een eigen recept, met wat hulp van Google. Het is echt een heerlijke combinatie, zeker voor herhaling vatbaar.

BEREIDING (voor 2 pers) :

Snij 1 chorizo worst in halve maantjes. Ik kies voor de zachte variant omdat ik de pikante net té pikant vind maar kies hier gerust voor wat jij het lekkerste vindt.

Snij ook 1 kleine ajuin en 3 teentjes knoflook fijn, en 4 portobello’s in kleinere stukken.

Bak de chorizo zonder vetstof in een anti – aanbak pan tot hij lichtjes krokant is. Neem de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Giet het vet uit de pan.

Doe een scheutje olijfolie in dezelfde pan, samen met wat gezouten roomboter.

Bak hierin de ajuin en de knoflook een tweetal minuten, op een niet te hoog vuur. Kruid deze met 1 eetlepel komijn.

Doe de stukken portobello bij de ajuin / knoflook en laat ze een 5-tal minuten meebakken. Je zal zien dat de stukken fel zullen krimpen, vandaar dat ik 4 portobello’s neem.

Giet er een flinke scheut witte wijn bij en laat de alcohol even verdampen.

Doe 165 gr risottorijst bij de rest, meng even goed en laat de rijst glazig worden.

Giet er 1/2 ltr groentenbouillon bij, dek de pan af en laat afgedekt 2 minuten minder koken dan vermeld op de verpakking.

De laatste 2 minuten laat je de risotto koken zonder een deksel op de pan, zodat het overblijvende vocht nog kan verdampen.

Meng er het sap van 1/2 limoen onder en 2 handenvol vers geraspte parmezaan.

Doe er ook de chorizo terug bij.

Kruid tenslotte met wat zwarte peper en een snuifje fleur de sel. Werk af met fijn gesneden bieslook.

Wat heb je nodig :

  • 1 chorizo worst
  • 1 ajuin
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 portobello’s
  • 1 eetlepel komijn
  • witte wijn
  • 165 gr risottorijst
  • 1/2 ltr groentenbouillon
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 handenvol vers geraspte parmezaan
  • zwarte peper
  • fleur de sel
  • bieslook

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

2 gedachten over “risotto met portobello, chorizo, komijn en limoen

  1. Hi Peggy! Bedankt voor de inspiratie. Ziet er super lekker uit. Ben net de maaltijden voor deze week aan het plannen en mijn boodschappenlijstje aan het schrijven. Goede timing dus 🙂
    Veel groetjes en stay safe!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.