smeuïge blauwe bessen cake

In juni zijn we naar Pascale & Guests geweest, een evenement georganiseerd door Pascale Naessens.

Op het prachtige kasteeldomein Wolvenbos, dat volledig in de typische, sfeervolle Pascale Naessens stijl was gedecoreerd, werden er verschillende interessante lezingen en leuke workshops gegeven. Zo volgden wij een workshop over eetbare planten en kruiden en een lezing over slaapproblemen.

Tevens kon je onder begeleiding een kort maar krachtig blotevoetenpad volgen. En was dat leuk ! Dat geeft echt een tof gevoel, zo met je blote voeten in de natuur. Door plassen, door modder, door afgevallen bladeren, allemaal lichtjes verwarmd door een streepje zon er op, begeleid door een super down-to-earth-relaxte man, zaaaaalig …

Natuurlijk was er ook lekker eten, hoe kan het ook anders ! Bij aankomst waren er heerlijke aperitiefhapjes, de lunch was top en de vieruurtjes mmmmmm !

Eén van die vieruurtjes was een stukje smeuïge blauwe bessen cake. Thuis gekomen heb ik direct het recept opgezocht en een week later stond deze cake al te bakken in mijn oven !

Hij is echt heel lekker en zo eenvoudig te maken. Geloof me, hier kan je het excuus “maar ik kan dat niet, cake bakken” absoluut niet gebruiken.

BEREIDING (voor 1 cake voor ongeveer 6 à 8 personen) :

Laat 50 gr roomboter smelten.

Meng 2 eieren, 30 gr kokosbloesemsuiker, 80 gr amandelmeel en 125 gr Griekse yoghurt (1 potje) door de gesmolten boter.

Lepel er voorzichtig 200 gr blauwe bessen door.

Beboter de randen van een springvorm van een 20 cm doorsnede (niet groter want dan is de cake te plat) en bekleed de bodem met bakpapier.

Giet er het beslag in en zet een 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °.

Wat heb je nodig :

  • 50 gr roomboter
  • 2 eieren
  • 30 gr kokosbloesemsuiker
  • 80 gr amandelmeel
  • 125 gr Griekse yoghurt (1 potje)
  • 200 gr blauwe bessen

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

2 gedachten over “smeuïge blauwe bessen cake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.