champagne – fruitthee aperitief

champagne-fruitthee-aperitief

GELUKKIG NIEUWJAAR 🙂 !

Het vuurwerkgeknetter denken jullie er wel even bij hé …

Ik wil jullie allemaal een schitterend 2017 wensen, met natuurlijk veel kook / eetgenot, maar ook veel plezier, veel passie, veel liefde, veel vriendschap, veel wat je ook maar wenst.  Maar vooral wil ik jullie, zeer cliché, een goede gezondheid wensen voor het komende jaar.  Want dat is nog altijd het allerbelangrijkste.  Als het goed zit met je gezondheid, dan volgt de rest wel.

Elk jaar, zo ergens begin december, zeg ik altijd iets in de trant van “nu hebben ze mij niet liggen, ik maak geen goede voornemens, dan is er achteraf ook geen getreur om niet gerealiseerde voornemens”.  Elk jaar hebben ze mij echter wél liggen, elk jaar begin januari steken er wel een aantal dingen de kop op die ik dan vastbesloten ben te realiseren in de komende 365 dagen.  Helaas heb ik het meestal moeilijk met mijn goede voornemens.  Zo zeg ik al een aantal jaren dat het komende jaar hét jaar gaat worden dat ik eindelijk eens terug een iets minder ronde lijn ga krijgen, dat ik terug wat sportiever ga worden.  Wie mij persoonlijk kent, weet dat dit goede voornemen al elk jaar snel ergens in een vergeethoekje terechtkwam.  Toch (onder het motto “de aanhouder wint”) ga ik het dit jaar nog eens proberen.  Voornamelijk omdat de weegschaal toch net iets té veel naar een verkeerd getal begint te gaan (maar ook omdat het te veel geld begint te kosten om steeds maar weer nieuwe kledij te kopen omdat de rest lichtjes-gekrompen-in-de-was aanvoelt 😉 ).

Dit jaar heb ik ook een nieuw goed voornemen … Namelijk van dit kleine, onbeduidende blogje eindelijk eens een beetje meer een succes proberen maken.  Door meer recepten te delen, door meer te focussen op fotografie (want dat komt veel te weinig naar voor dat ik door ook door gepassioneerd ben), door meer persoonlijke verhalen te delen, door meer te focussen op al het leuke en toffe in het leven.

Voor alle duidelijkheid, onder succes versta ik dus een beetje meer leuke reacties krijgen, een beetje meer mensen kunnen inspireren om te koken, een beetje meer fans krijgen die hier graag eens komen rondneuzen …

Wat ik nu wil doen is dus klinken op een fantastisch 2017 én op mijn goede voornemens.  Dit subliem lekkere aperitief is daar ideaal voor.  De combinatie thee – champagne is waarlijk “a match made in heaven”.  Ik zag dit recept op de blog Kokerellen, en mijn nieuwsgierigheid was direct gewekt.  Thee met champagne !? Nu ben ik geen fan van champagne, cava en aanverwante toestanden maar wel van thee dus ik wilde proberen of ik door die thee toch ook een (semi) glaasje champagne zou lusten.

“Lusten” bleek nog zacht uitgedrukt 😉 ! Van dit aperitief mogen ze mij er elke dag eentje geven ! Zooooo lekker, fris, fruitig, … Ja, dit gaan nog veel mensen die bij ons komen eten voorgeschoteld krijgen.

losse-thee

BEREIDING (voor 6 personen) :

Begin ongeveer anderhalve dag op voorhand aan de eerste stap.  Doe 3 eetlepels losse thee in 500 ml koud water.  Ik nam groene thee met een fruitsmaakje.  Welk smaakje, daar ben je vrij in maar kies zeker thee met een fruitsmaakje voor de zoete smaak.

Zet dit mengsel in de koelkast gedurende minimum 24 uur (wees gerust, dit mengsel wordt absoluut niet bitter ook al laat je het zo lang trekken).

Hierna zeef je het mengsel en giet je het in een pannetje.  Voeg er 50 gr suiker aan toe en laat zachtjes koken tot de suiker is opgelost.

Laat het mengsel terug afkoelen in de koelkast.

Verdeel de thee over 6 champagne glazen en giet er champagne / cava / … bij.  Ik verdeelde 1 fles champagne over de glazen.

Wat heb je nodig :

  • 3 eetlepels losse fruitthee
  • 500 ml koud water
  • 50 gr suiker
  • 1 fles champagne / cava / …

SMAKELIJK 🙂 !

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.