Zondag, bakdag …
Of moet ik zeggen, zondag, granola bakdag ?
Ik heb mij immers eventjes laten gaan bij het maken van granola vandaag. Eerst maakte ik mijn “klassieker”, de granola die ik al een jaar of 2 zo goed als elke ochtend eet, met wat yoghurt en fruit.
Daarna ging ik voor een nieuw recept. Een tijdje terug zag ik op Njam een recept voor chocolade granola. Hij zag er heerlijk uit (dat kan ook niet anders natuurlijk, met die chocolade 😉 ), dus ik besloot om deze ook eens te maken. Ik heb het recept van Njam maar gedeeltelijk gevolgd, ik heb er zoals meestal mijn eigen toets aan gegeven door het toevoegen van oa verschillende pitten.
Deze granola geeft een heerlijke geur tijdens het bakken ! Alleen daarvoor al moet je hem gewoon eens maken ;-).
Niet alleen de geur is heerlijk, ook de smaak is super. Deze chocolade granola smaakt super met wat yoghurt en stukjes peer of banaan, mmmmmmmmm ;-).
Er staan dus nu 2 grote potten op de kast met granola, eentje zonder en eentje met chocolade. Dat wordt smullen elke ochtend komende week !
BEREIDING :
Meng in een grote pot alle droge ingrediënten : 200 gr 5-granenvlokken, 5 eetlepels kokospoeder, 5 eetlepels rauw cacaopoeder, 100 gr pompoenpitten, 100 gr zonnebloempitten, 2 eetlepels chiazaad, 50 gr lijnzaad.
Voeg er de natte ingrediënten aan toe : 100 ml ahornsiroop en 4 eetlepels zonnebloemolie.
Meng alles goed door elkaar.
Leg dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 150 °.
Laat de granola goed afkoelen en doe hem dan in een luchtdichte pot.
Wat heb je nodig :
- 200 gr 5-granenvlokken
- 5 eetlepels kokospoeder
- 5 eetlepels rauw cacaopoeder
- 100 gr pompoenpitten
- 100 gr zonnebloempitten
- 2 eetlepels chiazaad
- 50 gr lijnzaad
- 100 ml ahornsiroop
- 4 ettlepels zonnebloemolie
SMAKELIJK 🙂 !