chocolade – rum – rozemarijn panna cotta

1111 volgers op Facebook … als dat geen mooi aantal is !

Ik ben er in ieder geval blij mee. Eigenlijk vind ik het gewoon zot dat zoveel mensen interesse hebben in wat ik hier deel. Ok, niet iedereen van die 1111 mensen zullen altijd alles te zien krijgen wat ik post, dat weten we nu ondertussen wel al over de Facebook werkwijze, maar toch. Ooit, op een gegeven moment hebben ze het allemaal wel de moeite gevonden wat ze te zien kregen om dat “vind ik leuk” vakje aan te klikken.

Soms ben ik wel benieuwd naar die volgers, wie ze zijn, wat hen aantrok in mijn blog, wat ze leuk vinden (en minder leuk, kan ook natuurlijk), wat ze maken van alle recepten die ik hier deel, of ze er hun eigen draai aan geven, … Zoveel vragen waar ik helaas waarschijnlijk nooit het antwoord op zal weten. Facebook is immers ergens ook wel een zeer anoniem medium. Ik zie wel al eens een naam verschijnen als er een volger bij komt maar ook weer niet altijd. Een aantal onder hen zal al eens een reactie achterlaten maar van de meerderheid hoor ik nooit iets.

Geregeld gaat er ook al eens eentje terug weg, dan zie ik dat volgers getal zakken en denk ik van oei wat heb ik verkeerd gedaan ? Maar ook die vraag blijft natuurlijk onbeantwoord.

Maar goed, om dat mooi aantal volgers te vieren heb ik voor jullie een receptje voor een zeer, zeer, zeer lekkere panna cotta. De combinatie van pure chocolade met rum en rozemarijn is gewoon wow.

Hopelijk kan dit die 1111 mensen bekoren.

En maken ze al eens wat “reclame” voor mijn blog zodat ooit die 2222 volgers worden bereikt. Toch ook een mooi getal, niet ?

BEREIDING (voor 4 potjes) :

Breng 600 ml volle room aan de kook.

Eens de room kookt, neem je de pot van het vuur en voeg je er 4 takjes rozemarijn aan toe. Laat dit mengsel 30 minuten trekken. Roer er regelmatig even door.

Na die 30 minuten haal je de takjes rozemarijn uit de room. Warm deze terug op tot bijna kokend en voeg 70 gr rietsuiker, een snuifje fleur de sel, 75 gr pure chocolade – 86 % cacao en 50 ml rum toe.

Zet het vuur iets zachter en laat de chocolade al roerend smelten.

Wanneer alles goed gemengd is en je een glad mengsel hebt, neem je de pot van het vuur.

Ondertussen heb je ook 2 gelatineblaadjes in koud water laten weken. Voeg deze toe aan het warme mengsel en roer goed.

Laat het mengsel nu afkoelen tot kamertemperatuur. Roer er geregeld even door, om te vermijden dat er een velletje op komt.

Klop 100 ml room op iets dikker dan yoghurt en voeg deze toe wanneer het mengsel goed is afgekoeld. Meng nog even goed door elkaar en verdeel dan over 4 potjes.

Zet deze in de koelkast gedurende een paar uren.

Bestrooi met een beetje rauwe cacaopoeder bij het serveren en leg er nog een takje rozemarijn bij.

Wat heb je nodig :

  • 600 ml + 100 ml volle room
  • 4 takjes rozemarijn
  • 70 gr rietsuiker
  • snuifje fleur de sel
  • 75 gr pure chocolade – 86 % cacao
  • 50 ml rum
  • 2 gelatineblaadjes
  • rauwe cacaopoeder

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.