erwten – munt gazpacho

gazpacho-erwtjes-munt

Wat is er nu lekkerder met dit warm weer dan soep ?

Voor wie nu aan mijn verstand begint te twijfelen, ik heb het hier wel over de koude variant, beter gekend als gazpacho.

Ik maakte het deze week met erwten en munt, een niet kapot te krijgen combinatie.  Ja, ik weet het, dit is geen klassiek recept voor gazpacho maar “koude soep” klinkt niet zo goed hé ? Dus werd het toch maar gazpacho, mijn versie van gazpacho.

Dit smaakt heerlijk en is lekker verfrissend op warme zomerdagen.  Bovendien is het ook snel klaar, zeker een pluspunt als de temperaturen wat hoger zijn.

Ben je dus één van de komende dagen gastvrouw / heer bij een BBQ, aarzel dan niet en serveer deze gazpacho als hapje.  Geef er indien gewenst wat krokant gebakken pancetta, Italiaanse ham of croutons of zo bij.  Je gasten zullen er blij mee zijn.

erwtjes2

BEREIDING (voor 0,5 ltr) :

Blancheer 300 gr diepvrieserwten gedurende een 2-tal minuten in gezouten kokend water.  Giet ze af en spoel ze onder koud water.

Maak 250 ml groentenbouillon van 1 bouillonblokje en 250 ml kokend water.  Eens dit goed gemengd is, giet je er 250 ml volle melk bij.

Doe de bouillon samen met de erwtjes, een 15 à 20 muntblaadjes (naar smaak) en het sap van 1 limoen in de blender.  Mix alles goed en giet dan door een zeef.

Kruid nog bij met peper.

Laat goed koud worden in de koelkast.

Wat heb je nodig :

  • 300 gr diepvrieserwten
  • 250 ml groentenbouillon (van 250 ml water en 1 bouillonblokje)
  • 250 ml volle melk
  • 15 à 20 muntblaadjes
  • sap van 1 limoen
  • peper

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.