fotografie : Hallerbos

In deze periode van het jaar is het Hallerbos één van de mooiste plekken in België. Het is een prachtig kunstwerk van de natuur.

We gaan al een aantal jaren om de 2 à 3 jaar naar het Hallerbos, om een paar uurtjes te gaan genieten van het kleurrijke schouwspel, van de heerlijke geur.

En ja, ook van de rust, die er wel degelijk is als je maar het juiste moment uitkiest om te gaan (als je gebonden bent aan het weekend). Wij gaan altijd op een zondagochtend. We vertrekken vroeg thuis, zodat we rond 9u30 al kunnen starten aan de wandeling. Er zijn dan wel al wandelaars maar beperkt. Op sommige stukken waan je je zelfs even moederziel alleen in het bos. Ga zeker niet tijdens het weekend, na de middag. Dan kan je er op de koppen lopen en is er niets aangenaam meer aan.

Elke keer doen wij de Reebokwandeling, een 7 km dwars door het bos. Dit is een pittige wandeling (het Hallerbos ligt immers niet direct in vlak gebied) maar o zo mooi. Daarbij, onderweg sta je zo vaak stil, te staren naar het prachtige bloementapijt dat je automatisch genoeg rustpauzes krijgt.

En nu ga ik zwijgen, en jullie mee laten genieten …

Voor meer info : Hallerbos website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.