fotografie : Uitkerkse polder

Ons kleine landje heeft, ondanks zijn dichte bebouwing, toch ook nog prachtige stukjes natuur.

De Uitkerkse polder, vlakbij Blankenberge, is zo’n stukje. Je kan er genieten van mooie zichten op het weidse landschap van de polder, doorsneden door vele plassen en grachten.

Afgelopen zondag trotseerden we de kou (en de onverwacht grijze dag) voor een wandeling door de Uitkerkse polder van zo’n dikke 7 km. De wandeling loopt grotendeels over verharde wegen, buiten een stukje van een 500 m. Daar is het wel écht ploeteren in de modder dus voorzie goede, stevige wandelschoenen die best wel wat vuil mogen worden (of nat, als je toevallig op de verkeerde plek je voet zet ;-)).

We hadden afgesproken met goede vrienden, om elkaar nog eens in levende lijve te zien en niet via Zoom. We kleden ons lekker warm in laagjes, namen broodjes mee voor een picknick, cake en home made warme chocolademelk voor een vieruurtje.

Het was absoluut genieten met grote G …

Meer info kan je hier terugvinden :

website Uitkerkse polder

website Natuurpunt

website Westtoer

2 gedachten over “fotografie : Uitkerkse polder

  1. Schitterend Peggy ! Wat zou ik graag zo’n wandeling maken maar als er geen ‘hoognodige-tussenstop-plaatsen’ aanwezig zijn dan moet ik er voor passen .
    Het zijn prachtige en uitnodigende foto’s xxx

    1. Dank je wel Betty 🙂 !
      Er is wel een bezoekerscentrum aan het begin / einde van de wandeling dus dat kan je probleem misschien oplossen ? Ik heb daar zelf ook dankbaar gebruikt van gemaakt ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.