havermout ontbijt met hazelnoot, chocolade, koffie en kaneel

havermout-hazelnoten-koffie-chocolade

Het ontbijt, voor mij een zeer belangrijke maaltijd.  Eén van de ergste dingen die je mij kan aandoen is zeggen dat ik nuchter moet blijven en niet mag ontbijten ! De hel, de absolute hel (en niet alleen voor mij maar ook voor mijn omgeving vermoed ik zo ;-)).  Ik sta op en ik moet gewoon eten hebben.  Ik verga dan echt van de honger.  In mijn slaap ben ik blijkbaar de meest actieve persoon op aarde want al mijn reserves zijn precies volledig opgebruikt tegen ’s morgens.

De laatste 2 jaren bevat mijn ontbijt zeer vaak havermout, meestal onder de vorm van cruesli, of af en toe eens een lekkere havermoutpannenkoek.  Een tijdje terug probeerde ik ook eens overnight oats, havermout die je een nachtje laat weken in bv melk.  Dit bleek geen daverend succes.  Toch wilde ik nog eens een poging wagen om er iets lekker van te maken.  Sinds we een koffiemachine hebben waarvoor we koffiebonen gebruiken die pas bij het zetten van een kopje koffie gemalen worden (waardoor je een véél betere smaak krijgt) ben ik ietsje meer verzot op koffie.  Ik besloot dus om de melk gedeeltelijk te vervangen door koffie, om hazelnootmelk te gebruiken ipv gewone melk én om stukjes pure chocolade, hazelnoten en kaneel toe te voegen.

En weet je wat ? Ik heb genoten van mijn ontbijt ! Op deze manier zit het kommetje havermout vol smaak en de noten en chocolade geven wat “beet”.  Dit komt dus zeker nog op het menu te staan.  Het is tevens een zeer goed vullend ontbijt.  Ik at het rond 8u en ik had pas tegen 12u terug een licht hongergevoel.

hazelnootmelk

BEREIDING (voor 1 kommetje) :

Het klaarmaken doe je dus de avond voordien, zodat je ’s morgens direct kan “aanvallen”.

Zet eerst 125 ml koffie.  En als het even kan, echte, goede koffie, geen gedoe met pads.  Laat deze goed afkoelen.

Doe de afgekoelde koffie in een potje dat je kan afsluiten en voeg er 125 ml hazelnootmelk en 30 gr in stukjes gesneden pure chocolade aan toe.  Voor de chocolade gebruikte ik mignonnettes, die zijn sowieso al fijn en kan je gemakkelijk snijden.  Voeg er ook 50 gr havermoutvlokken aan toe en meng alles goed.

Sluit het potje af en zet in de koelkast.

’s Morgens voeg je er nog 10 gr in stukjes gesneden pure chocolade, een goed handvol grof gesneden hazelnoten en wat kaneel aan toe.  Meng alles goed door elkaar.

Wat heb je nodig :

  • 125 ml koffie
  • 125 ml hazelnootmelk
  • 40 gr pure chocolade
  • 50 gr havermoutvlokken
  • handvol hazelnoten
  • kaneel

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.