havermoutpannenkoeken met yoghurt, appel en kaneel

Havermoutpannenkoeken, een klassieker onder de ontbijtjes hier in huis.  Toch wel zeker 1 keer per week vullen we ’s morgens onze hongerige maag met havermoutpannenkoekjes.  Ze zijn dan ook zoooo lekker ;-).

Meestal doen we er yoghurt met stukjes appel en kaneel op, maar zo’n pannenkoek met lichtjes gesmolten stukjes pure chocolade en schijfjes peer op is ook echt wel mmmmmmm ;-).

Toen we begin januari werden uitgenodigd om 2 dagen bij vrienden aan zee door te brengen besloten we om, als bedanking voor de uitnodiging, voor het ontbijt te zorgen.  Er waren passievruchten, er was vers geperst fruitsap, er waren stukjes chocolade, er was speculaas, er was yoghurt vermengd met stukjes appel en kaneel én er waren dus natuurlijk havermoutpannenkoeken.  Een ontbijt zoals een ontbijt hoort te zijn dus, lekker maar toch nog met een gezonde toets.

Toen ze na het ontbijt naar het recept vroegen, bedacht ik me dat ik dit nog nooit hier op de blog heb gedeeld.  Vandaag breng ik daar dus verandering in !

Het leuke aan dit recept is dat de hoeveelheden vermeld voor 1 pannenkoek zijn.  Je kan dus gewoon jezelf verwennen met een pannenkoek, ook als je alleen moet ontbijten !

BEREIDING (voor 1 pannenkoek) :

Doe 1 ei in een schaal en klop dit goed los.

Meng er 4 goed gevulde eetlepels havermout, 1 eetlepel witte yoghurt, 1 eetlepel ahornsiroop en 100 ml volle melk bij.  Meng alles goed.

Laat dit mengsel een half uurtje rusten (of nog beter maak het de avond voordien en zet het in de koelkast).

Verwarm een kleinere anti aanbak pan op middelmatig vuur.  Smelt er een beetje boter in en giet het mengsel er bij.  Laat de pannenkoek rustig bakken.  Van zodra je met de pannenkoek kan schuiven in de pan, is hij klaar om om te draaien.

Zoals gezegd maak ik deze havermoutpannenkoek meestal klaar met appel.  Snij hiervoor 1 appel in kleine stukjes.  Meng deze stukjes met kaneel.

Smeer eerst wat witte yoghurt op de pannenkoek en leg er dan de stukjes appel / kaneel op.

Of kies voor fruit naar keuze natuurlijk, zoals mijn eerder genoemde peer (met stukjes pure chocolade) of rood fruit in de zomer.

Wat heb je nodig :

  • 1 ei
  • 4 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel witte yoghurt + extra voor op de pannenkoek
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 100 ml volle melk
  • boter
  • 1 appel
  • kaneel

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.