kip – courgette – curry balletjes met parelcouscous

Ik eet niet echt veel vlees maar gehaktballetjes kan ik (nog) niet missen. Dat is toch altijd zo lekker. Voor mij vallen gehaktballetjes absoluut onder mijn favoriete comfort food. Zelfs als ik eigenlijk geen “comfort” nodig heb, vallen ze gewoon onder mijn favoriete food ;-).

Deze gehaktballetjes zijn een eigen creatie en, in alle bescheidenheid, super lekker ! Ze zullen hier dus nog zeker op het menu komen in de toekomst.

BEREIDING (voor 2 personen + restje) :

Rasp 1 niet te grote courgette. Knijp er zo veel mogelijk vocht uit en laat dan nog even uitlekken tussen velletjes keukenpapier.

Meng 3/4 van de geraspte courgette met 350 gr kippengehakt, 2 eetlepels madras curry, 1 eetlepel kurkuma, 1 koffielepel zwarte look (van Mill & Mortar) of 1 teentje geperste knoflook, 1 groot ei, vers gemalen zwarte peper, grof zout en 6 eetlepels panko.

Meng dit alles zeer goed door elkaar en vorm er balletjes van. Indien nodig kan je nog wat panko toevoegen, als het mengsel te vochtig is. Ik had 10 balletjes.

Zet de balletjes 10 minuten in de diepvries (het blijft een tamelijk vochtig mengsel en op deze manier worden ze iets steviger om te bakken).

Snij 1 kleine ajuin zeer fijn.

Bak deze in rijstolie gedurende een tweetal minuten.

Voeg er de gehaktballetjes aan toe en bak ze rondom mooi bruin.

Doe er dan 500 ml kippenbouillon bij, zet een deksel op de pan en laat een 10 minuten garen.

Neem het deksel van de pan en check bij 1 gehaktballetje of ze goed gaar zijn. Laat ze indien nodig nog even verder garen, of neem het deksel van de pan en laat de kippenbouillon verder inkoken.

Wanneer er maar een bodempje bouillon over is, voeg je 150 ml kokosroom toe.

Meng goed en laat inkoken tot je een iets dikkere saus bekomt.

Ondertussen kook je 250 gr parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Wanneer deze gekookt is, giet je het water af en doe je de parelcouscous terug in de pan.

Meng er de overgebleven geraspte courgette onder en kruid met vers gemalen zwarte peper en een snuifje grof zout.

Dit was voldoende voor 2 personen én er was nog een lekker restje over voor de volgende dag !

Wat heb je nodig :

  • 1 niet te grote courgette
  • 350 gr kippengehakt
  • 2 eetlepels madras curry
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 koffielepel zwarte look of 1 teentje geperste knoflook
  • 1 groot ei
  • zwarte peper
  • grof zout
  • 6 eetlepels panko (en eventueel extra)
  • 1 kleine ajuin
  • rijstolie
  • 500 ml kippenbouillon
  • 150 ml kokosroom
  • 250 gr parelcouscous

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

2 gedachten over “kip – courgette – curry balletjes met parelcouscous

    1. Hallo Joep, bedankt voor je leuke berichtje ! En natuurlijk is dat als papa levensnoodzakelijk, ik ben blij dat ik je hiermee heb kunnen helpen ;-).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.