pistache panna cotta

Dille en Kamille, dat is toch wel één van mijn favoriete winkels. Als ik in een stad kom waar een winkel van hen is, dan MOET ik er gewoon even binnenspringen. Ik heb niet altijd iets nodig van hen of ik koop niet altijd iets (ook al is de verleiding meestal – lees : altijd – groot) maar ik vind dat zo’n gezellige winkels om even in rond te neuzen. Het ruikt er altijd heerlijk en ze hebben zo’n toffe spullen. Ik krijg er echt een goed gevoel, alleen al van er rond te lopen.

Ik vind er ook wel al eens iets dat ik wel testen, zoals pistachepasta bij mijn laatste bezoek. Ik eet graag pistachenoten dus die pasta, die wilde ik wel eens proeven. Toen ik het kocht had ik nog geen idee wat ik er mee zou aanvangen, maar ik twijfelde niet of ik zou wel iets vinden.

Na wat zoekwerk op Google besloot ik om er gewoon één van mijn klassiekers mee te maken, panna cotta. Voornamelijk omdat dat een recept is dat zelden mislukt maar ook omdat het een recept is waar je niet veel tijd in moet steken, wat in geval van mislukking de frustratie dan toch wat beperkt ;-).

Gelukkig bleek dit een heerlijke panna cotta, voor pistache liefhebbers het van het !

BEREIDING (voor 4 potjes) :

Breng 500 ml volle room aan de kook.

Van zodra de room kookt, zet je het vuur zachter en voeg je 35 gr rietsuiker, 1/2 koffielepel vanille extract en 5 eetlepels pistachepasta toe.

Meng alles goed door elkaar tot de suiker en de pistachepasta goed zijn opgelost.

Laat ondertussen 3 gelatineblaadjes weken in koud water.

Voeg deze toe aan de room en meng goed.

Verdeel over 4 potjes en laat een uur of 4 afkoelen in de koelkast. Als je de panna cotta ook zo schuin over de potjes wil verdelen als op de foto, dan zet je ze in een grote pot gevuld met bv gedroogde kikkererwten. Hier kan je de potjes schuin op zetten, ze blijven stevig staan.

Ondertussen hak je een dik handvol pistache noten grof, die je over de panna cotta strooit bij het serveren.

Wat heb je nodig :

  • 500 ml volle room
  • 35 gr rietsuiker
  • 1/2 koffielepel vanille extract
  • 5 eetlepels pistachepasta
  • 3 gelatineblaadjes
  • dik handvol pistachenoten

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.