rabarber – platte kaas cake

“Echt, echt waar, dit is een toppertje !”

Als je man dat tegen je zegt met een smile tot achter zijn oren, dan weet je wel zeker dat je hem net iets lekkers hebt gegeven ;-).

Deze rabarber – platte kaas cake is ook écht een toppertje ! Heerlijk smeuïg door de platte kaas, fris en licht zurig door de rabarber maar toch voldoende zoet.

Het was trouwens ook mijn eerste kennismaking met rabarber ! Ja, inderdaad, ik ben 48 jaar en ik had nog nooit rabarber gegeten ! Als ik aan rabarber dacht, dacht ik aan bitter. Vorige week zag ik er echter liggen in de supermarkt, die er eigenlijk best wel lekker uitzag. Ik had ook in het nieuwe boek van Janneke Philippi, “Desserts”, 2 recepten gezien met rabarber die er heerlijk uitzagen. Ik besloot het er dus op te wagen.

En ik heb het mij niet beklaagd 🙂 !

BEREIDING (voor 1 cake voor 8 personen) :

Klop 200 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur) op met 150 gr rietsuiker, 2 koffielepels vanille extract en een mespunt fleur de sel tot een romig geheel. In het boek staat 200 gr suiker maar aangezien ik suiker toch altijd wat beperk heb ik minder genomen. Voor mijn smaak is dit voldoende, de cake is zoet genoeg maar doe gerust meer als dat je blij maakt ;-).

Klop er dan één voor één 3 eieren door, 100 gr volle platte kaas en 200 gr zelfrijzende bloem. Zorg dat je een glad beslag hebt.

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en beboter de zijkanten.

Schep het beslag in de springvorm en strijk het glad.

Snij de toppen van 2 à 3 stengels rabarber, halveer ze in de lengte en halveer deze dan nog eens. Snij ze op maat van je springvorm zodat je de rabarber kan schikken zoals op de foto.

Bestrooi de rabarber met 15 gr rietsuiker (zorg dat het goed verdeeld is).

Bak de cake in een voorverwarmde oven van 160 ° gedurende een 40 à 45 minuten tot de bovenkant lichtjes kleurt.

Wat heb je nodig :

  • 200 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 150 gr + 15 gr rietsuiker
  • 2 koffielepels vanille extract
  • mespunt fleur de sel
  • 3 eieren
  • 100 gr volle platte kaas
  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 2 à 3 stengels rabarber

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.