afgelopen week op Peggy’s Pastime …

Hallo iedereen,

Hier zijn we weer. De weken lijken steeds sneller te gaan, hebben jullie dat gevoel ook ? Nog anderhalve maand en we zitten alweer in een nieuw jaar ! En het was nog maar precies een paar weken geleden oudejaarsavond …

Ik heb deze week, naast het vertrouwde overzicht van nieuwe en oude recepten, en de Instagram foto’s een nieuw onderwerp … toffe adresjes. Hier deel ik met jullie dus toffe adresjes om te gaan eten, drinken, shoppen en alles wat het leven ook maar aangenaam maakt.

BLOG 

Ik maakte een heerlijk, typisch herfstsoepje met pompoen waar ik een toch ietwat speciale toets aan toevoegde met amandelmelk :

pompoensoep met amandelmelk

 

 

 

 

 

 

 

Het ontbijt kwam ook nog eens aan bod met dit heerlijke bananenbrood :

bananenbrood met chocolade en koffie

 

 

 

 

 

 

 

Deze week werden ook een aantal oudere recepten opnieuw gemaakt :

appelmoes met kaneel en gember

 

 

 

 

 

 

 

zoete aardappel noedels met chorizo en sinaasappel

 

 

 

 

 

 

 

cuberdon panna cotta

 

 

 

 

 

 

 

INSTAGRAM

Ik deelde deze foto, die, denk ik, toch wel veel zegt over de stijl van fotografie die ik tof vind.  Redelijk minimalistisch, niet druk, met een onderwerp waar veel mensen niet eens op zouden letten.

 

 

 

 

 

 

 

Verder gingen we afgelopen vrijdag een dagje naar Gent.  Dit is absoluut mijn favoriete stad in België.  Ik nam mijn camera nog eens mee en maakte er oa deze foto (waarvan ik hoop dat het van toepassing is op mij vanuit het standpunt van man en katten 😉 ).

 

 

 

 

 

TOFFE ADRESJES

En dan nu, tijd voor het nieuwe rubriekje … toffe adresjes !

Adresjes waar je lekker kan eten, zoals bij Meme Gusta in Gent bijvoorbeeld ! Deze zaak heeft een tof interieur en het eten … tja, Meme Gusta kan heel lekker koken ;-).  Als voorgerecht hadden we gegrilde mergpijp (Stefan) en garnaalkroketten (ik), als hoofdgerecht stoofvlees (Stefan) en roggevleugel (ik).  Alles was om duimen en vingers bij af te likken ! We gaan zeker nog eens terug.  Neem zeker eens een kijkje op de website

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als we in Gent zijn is Spice Bazaar steeds een vaste stop.  Als je graag kookt en graag al eens experimenteert met kruiden, dan MOET je hier gewoon eens binnenspringen.  Rijen en rijden kruiden, je weet niet waar eerst te kijken.  Ik heb hier ook al vele “ontdekkingen” gedaan, kruiden die je niet of moeilijk ergens anders vindt.  Alles is gepresenteerd in leuke reageerbuisjes.  Ook als je op zoek bent naar een leuk cadeau voor een hobbykok, is dit the place to be.  Kijk maar …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een ander adres dat een vaste stop is in Gent, is Joost Arijs.  Man, man, man, die taartjes ! Die macarons ! Die koekjes ! Je kan er sinds kort ook even rustig gaan zitten om een taartje te eten.  En ja, de taartjes zijn iets duurder dan bij de doorsnee bakker, maar ze zijn toch zo lekker ! Voor mij zijn ze gewoon de beste taartjes, punt.  Geen overdreven zoete dingen waar je mond van dicht plakt, maar echte smaakbommetjes waar je veel meer dan alleen suiker proeft, zoals ik het graag heb.  Als je ter plaatse je taartje eet, zou ik eerder aanraden om een thee te bestellen dan een koffie.  Er zijn een aantal zeer lekkere theesoorten, die mooi gepresenteerd worden.  De koffie is van Nespresso, niet slecht maar voor échte koffiedrinkers / genieters toch ook weer niet dat.  En bij beide krijg je sowieso nog een lekkere praline en een madeleine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo, ik hoop dat ik jullie weer wat inspiratie heb gegeven.

Geniet nog van jullie zondag en tot volgende week !

Groetjes,

Peggy

 

2 gedachten over “afgelopen week op Peggy’s Pastime …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.